Makine alımına büyük destek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği 2018 Programıyla, işletmelere 450 milyon lira kredi hacmi oluşturacağız"

Haberler 02.06.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 02.06.2018 - 09:25

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Destei 2018 Programyla, iletmelere 450 milyon lira kredi hacmi oluturacaklarn belirterek, letme bana salanacak kredi faiz desteinin üst limitini, 300 bin lira olarak belirledik. Kredi vadesi ilk 6 ay ödemesiz, kalan üçer aylk eit taksitler halinde ödemeli olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlenmitir. dedi.

Bakan Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanlnda (KOSGEB) düzenlenen, Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Destei tantm toplantsna katld.

Söz konusu desteklerle Türkiyenin teknoloji üretmesini ve ihraç etmesini hedeflediklerini anlatan Özlü, bu kapsamda atlan admlar anlatt.

Özlü, KOSGEBin yeni vizyonu kapsamnda, özellikle imalat sanayisini teknoloji odakl biçimde desteklediklerine iaret ederek, Bundan sonra KOSGEBin destek ve tevik mekanizmasndaki temel öncelii, imalat sanayi ve yüksek teknolojidir. Bu çerçevede, KOSGEBin sunduu destek ve tevik mekanizmalarn, teknoloji üreten KOBlerimiz üzerinde younlatryoruz. KOBlerimizi yerli üretime tevik ediyoruz, onlarn Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerini destekliyoruz. hracatmz içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payn, yüzde 20 seviyesine çkarmak için bütün kaynaklarmz seferber ediyoruz. diye konutu.

- Programdan 2016da bin 88 iletme faydaland

Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Destei Programnn, üretim tabanl ekonomik büyüme için atlm önemli bir adm olduunun altn çizerek, 2016 ylndaki Makine Teçhizat Kredi Faiz Destek Programndan, bin 88 iletmenin faydalandn hatrlatt. Program kapsamnda 472 milyon lira kredi kullandrldn anmsatan Özlü, 95 milyon lira faiz desteinin KOSGEB tarafndan karlandn bildirdi.

Özlü, Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Destei 2018 Programyla, iletmelere 450 milyon lira kredi hacmi oluturacaklarna dikkati çeken Özlü, 100 milyon lira tutarnda faiz destei salayacaz. letme bana salanacak kredi faiz desteinin üst limitini, 300 bin lira olarak belirledik. Kredi vadesi ilk 6 ay ödemesiz, kalan üçer aylk eit taksitler halinde ödemeli olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlenmitir. ifadesini kulland.

- Yerli ve milli teknolojileri desteklemeye devam edeceiz

Program bavurularn haziran ay içinde almaya balayacaklarn açklayan Özlü, KOSGEB veri tabanna kaytl, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve desteklerinden yasakl olmayan iletmelerin yararlanabileceini kaydetti. Destek program kapsamnda, iletmelere alm yaparken, yerli ve yeni makine ve teçhizatlar tercih etmeleri artn getirdiklerinin altn çizen Özlü, güçlü KOB, sanayi, üretim ve Türkiye için yerli ve milli teknolojileri desteklemeye devam edeceklerini vurgulad.

Özlü, söz konusu programla, KOBlerin yannda, yerli makine imalatna da destek olduklarn belirterek, çünkü, makine sektörü olmadan, sanayilemeden bahsedemeyiz. Makine varsa sanayileme vardr, üretim ve katma deer vardr. Ülkemiz son yllarda makine imalat ve ihracatnda çok önemli mesafe almtr. 2017 ylnda, bir önceki yla göre yüzde 15 artla, 6,1 milyar dolarlk makine ihracat gerçekletirdik. Makine sektörümüzün daha da büyümesi için, elimizdeki tüm enstrümanlar harekete geçirmeye devam edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git