Mal varlığına karşı işlenen suçlar azaldı

Mal varlığına karşı işlenen asayiş suçlarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 oranında düşüş sağlandı

Haberler 04.03.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüünden, bu yln ilk 2 aynda geçen yln ayn zaman dilimine göre mal varlna kar ilenen asayi suçlarnda yüzde 18,3 orannda düü saland bildirildi.

Genel Müdürlükten yaplan yazl açklamada, Türk Polis Tekilatnn temel amacnn, suçlarn önlenmesi ve aydnlatlarak suç ileyen kiilerin yakalanmas, suç ileme amacndakilerin caydrlmasna yönelik tedbirlerin artrlmas ve böylece kamu vicdannn rahatlatlmas olduu belirtildi.

Bu kapsamda, yaplan çalmalara ek olarak, il emniyet müdürlüklerince okul çevrelerinde, günübirlik evlerde ve parklarda üpheli kiiler kontrol edilerek, aranan kiilerin yakalanmas ile çalnt araçlar ve motosikletlerin bulunmasna yönelik e zamanl güven huzur uygulamalarnn yapld kaydedildi.

MALA KARI SUçTA AZALMA VAR

Deien suç profillerinin annda tespit edilerek asayi politikalarnn uygulanmas, çar ve mahalle bekçilerinin göreve balamasnn yan sra motorize ve yaya devriye saysnn artrld vurguland.

Böylece, sokakta polisin görünürlüünün saland ve suçtan elde edilen gelirlerin tespit edilmesi amacyla uzman personelden oluan Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirliklerinin kurulduu ifade edildi.

Böylece 2018in ilk 2 aynda mal varlna kar meydana gelen yankesicilikte yüzde 27,4, i yerinden hrszlkta yüzde 27,2, oto hrszlnda yüzde 24,9, ikametten hrszlkta yüzde 18,7, bisiklet ve motosiklet hrszlnda yüzde 16,6, yamada (gasp) yüzde 13,8, kapkaçta yüzde 13,6, otodan hrszlkta yüzde 13,3, dolandrclkta yüzde 0,9 orannda düü yaand bildirildi.

Buna göre, bu yln ilk 2 aynda, geçen yln ayn dönemine göre mal varlna kar ilenen suçlarda ortalama yüzde 18,3 orannda düü saland belirtildi.

Ana Sayfaya Git