Malazgirt'te pancar alımı devam ediyor

Muş'un Malazgirt ilçesindeki şeker pancarı yetiştiricileri, ürünlerinin sökümünü ve fabrikanın pancar alım merkezlerine teslimatına devam ediyor.

Haberler 21.10.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

eker pancar üretimi yapan ilçelerin banda gelen Malazgirtte, yetitiriciler ürünlerini yaklak bir aydan beridir tarlalarnda toplamaya devam ediyor. Zorlu yetitirme döneminin ardndan ürünlerini toplamaya balayan yetitiriciler, ürünlerini Malazgirtteki eker pancar alm merkezine teslim etmeye devam ediyor.

Malazgirtteki pancar üreticilerinin altn yln yaadklarn belirten Ziraat Odas Bakan Tahsin Klç, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan eker tadnda bir eker pancar alm fiyat beklediklerini söyledi. Bakan Klç, çok ükür bu yl eker pancar ilçemizde altn yln yayor. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa böyle bir verim ile karlatk. Ürünlerimiz bire sekiz orannda verim verdi. Bu yl 100 bin ton pancar alm yaplmas hedefleniyor. u ana kadar yaklak 70 bin ton teslim alnd. Tarlalarda kalan eker pancar miktar 35 bin. Havalar böyle giderse, tarlalarda kalan 35 bin ton eker pancar da ksa bir süre içinde bitecek. Biz oda olarak Genel Bakanmz emsi Bayraktarn talimatlar ile hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Genel bakamzn talimatlar dorultusunda her daim çiftçilerimizi ziyaret edip, sorun ver skntlarn dinliyoruz. Bugünde burada pancar üreticilerimizi ziyaret edip sorun ve skntlarn dinledik dedi.

ALIMLAR SÜRÜYOR

Malazgirt Pancar Bölge eflii Saha Yetkilisi Abdulvahap Göre ise geçtiimiz yllarda eker pancarnn toprakl gelmesi nedeniyle devletin büyük bir zarara uradn, bu yl ise toprak ksmnn ayrldn söyledi. Göre, Geçtiimiz yl olduu gibi bu ylda firma olarak pancar alm iini biz yapyoruz. Pancar üreticilerine tüm uyarlarmza ramen yinede toprakl ve sapl getiriyorlar. Bizlerde burada pancar alrken topraklarn ayrp geriye kalann tartyoruz. Yani üreticilerimiz toprakl getirseler bile biz burada topran ayklyoruz. Bu yl ilçemizin kotas yaklak 100 bin ton. Biz imdiye kadar 70 bin ton alm yaptk. Daha 30-35 bin ton almmz olacaktr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git