Maliye Bakanı Ağbal, MTV zammını açıklamadı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yapılan ve tepkilere yol açan yüzde 40 ila 68 arasındaki zam oranının aşağı çekilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı sonrası, torba tasarısı görüşmelerine başladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018'den itibaren MTV zammında artış yapılacağını belirtirken, merak edilen oranı açıklamadı.

Haberler 06.10.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, MTV zammnn da yer ald torba tasar olarak bilinen Baz Vergi Kanunlar ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Tasarsnn görüülmesine baland. Komisyon çalmalarna katlan Maliye Bakan Abal, 130 maddelik tasarda yer alan düzenlemeleri, 9 ana balk altnda toplandn belirtti.

Komisyonda sunum yapan Abal, tasarnn istihdam ve yatrmlarn teviki, vergi kanunlar, vergi mükelleflerine salanan yeni kolaylklar, iletiimin vergilendirilmesi, kamu tanmazlarnn ekonomiye kazandrlmas, kaçak sarmalk tütün ticaretiyle mücadele, 2017 yl Bütçe Kanunu ile Hazine Müstearlna verilen borçlanma yetkisi limitinin artrlmasyla OVPde öngörülen kamu maliyesi hedeflerine ulamak amacyla gelir artrc önlemler ve bunlardan Savunma Sanayii Fonuna yaplacak aktarmlara ilikin düzenlemelerin yer aldn kaydetti.

BAKAN ABAL: YASAL DÜZENLEME ÖNERMZ VAR

Asgari ücretin bin 404 lira olduunu hatrlatan Maliye Bakan Abal, gelir vergisi nedeniyle baz çalanlarn gelirinin, bu ücretin altna dütüünü söyledi. Bakan Abal, Bu düüü engellemek, asgari ücretlinin gelirinin hiçbir ekilde bin 404 lirann altna dümemesini salamak üzere bir yasal düzenleme önerimiz var. Kamu kurumlarna ait tanmazlar ehir dna tanacak sanayi sitelerinin kullanmna sunmak amacyla bir madde tasla, kanun tasarsnn içinde yer alyor. Böylelikle kalknmada öncelikli illerde kamuya ait yerleri sanayi sitesi kooperatiflerine, belediyelere, il özel idarelerine, büyükehir belediyelerine bedelsiz olarak devredeceiz. Dier illerde ise emlak vergisi deeri üzerinden pein veya taksitle satlmas öngörülmektedir. malat sanayisi sektöründe 2018de olmak kouluyla tevik belgesine sahip veya tevik belgesi alacak yatrmclar yaptklar yatrm harcamalar için mevcut Kurumlar Vergisi Kanununda tanmlanan katk oranlarn 15er puan artryoruz. 2018 ylnda ne kadar yatrm harcamas yaparsanz dier kazançlardan, elde ettiiniz bütün kazançtan bu harcamay düme imkan veriyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git