Maliye Bakanlığından 2B ve tarım arazileri için uyarı

Maliye Bakanlığı: "2B alanlarındaki taşınmazların satışında süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içinde ödemeyenler, taksitli satışlarda sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde yatırmayanlar için altı ay ödeme süresi verilmiş olup, bu süre 7 Eylül 2017'de sona erecektir"

Haberler 31.05.2017 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakanlnca, 2B alanlarndaki tanmazlarn satnda süresi içinde bavurmayanlar, kendilerine yaplan tebligatta belirtilen bedeli süresi içinde ödemeyenler, taksitli satlarda sözlemesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasn vadesinde yatrmayanlar için 6 ay ödeme süresi verildii belirtilerek, bu sürenin 7 Eylül 2017de sona erecei bildirildi.

Maliye Bakanlnn internet sitesindeki duyuruda, 2B ve tarm arazilerinin satlarna yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararyla süre uzatmna gidildii anmsatld.

Kamuoyunda 2B yasas olarak bilinen ve devletle vatandalar arasnda yllardr süregelen sorunu çözüme kavuturan 6292 Sayl Kanun uyarnca, Orman Kanununun 2. maddesinin (b) fkras kapsamndaki tanmazlardan bugüne kadar 647 bin hak sahibine yaklak 472 bin tanmazn satld ve bunlarn toplam deerinin 9,2 milyar lira olduu belirtilerek, bu bedelin 6,2 milyar lirasnn tahsil edildii, kalan ksmn da taksitler halinde ödendii ifade edildi.

2B VE TARIM ARAZLER çN UYARI

Kanundan daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için bu yl mart aynda yaymlanan Bakanlar Kurulu kararyla 2B alanlarnda bulunan tanmazlarn satnda süresi içinde bavurmayanlar, kendilerine yaplan tebligatta belirtilen bedeli süresi içinde ödemeyenler, taksitli satlarda sözlemesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasn vadesinde yatrmayanlar için alt ay ödeme süresi verildii hatrlatlarak, sürenin 7 Eylül 2017de sona ereceine dikkat çekildi.

Duyuruda, Milli Emlak Genel Müdürlüünce gönderilen SMSlerle erken ödeme halinde faiz indiriminden yararlanlaca konusunda hak sahiplerinin bilgilendirildiine iaret edilerek, bu düzenlemeler sonucu bavuru ve ödeme sürelerini kaçran vatandalarn da satn alma bavurusunda bulunmasnn ve mülkiyet sorunlarnn çözüme kavuturulmasnn hedeflendii vurguland.

Duyuruda unlar kaydedildi:

Ayn kanunla çözüme kavuturulan Hazineye ait tarm arazilerinin kiraclarna, kullanclarna ve paydalarna sat uygulamasnda rayiç bedel ve hak sahiplerini belirleme çalmalar tamamlanan illerimizde satlara balanmtr. Tarmla geçimini salayan vatandalarmzn bu arazileri uzun yllardr kullandklar hususu göz önünde bulundurularak, belediye ve mücavir alan snrlar dnda bulunan tarm arazileri hak sahiplerine rayiç bedellerinin yüzde 50si orannda indirimli ve faizsiz 6 yl vadeli olarak satlmaktadr. Türkiye genelinde bugüne kadar yaklak 23 bin kiiye toplam 29 bin tanmaz 358 milyon lira bedelle satlm, bu bedelin 129 milyon liras tahsil edilmitir. Söz konusu kanun kapsamnda tarm arazileri satnda bavuru sürelerini kaçran hak sahiplerinin maduriyetlerini gidermek adna bavuru tarihi 7 Eylül 2017e kadar uzatlm olup vatandalarmzn 2B ve tarm arazileri satndaki bu süre uzatmn kaçrmamalar önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git