Maliyeden çatıda üretilecek elektriğe destek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, binaların çatı ve cephelerine kurulacak güneş panellerinden üretilecek elektriğin satışında vergi kolaylığı sağlanması için harekete geçtiklerini belirterek, bu alanın desteklenmesi gerektiğini, yetiştirilebilir ve Bakanlar Kurulunca da uygun görülürse torba yasaya konulabileceğini ifade etti.

Haberler 26.01.2018 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abal, bina çat ve cephelerinde üretilecek elektrikle ilgili vatandalara salanacak kolaylklar deerlendirdi.

Enerji Piyasas Düzenleme Kurumunun (EPDK) düzenlemesi ile binalarda üretilecek ihtiyaç fazlas elektriin sisteme verilerek enerji arz ihtiyacna katk salanacan kaydeden Abal, Maliye Bakanl açsndan ise parann söz konusu olduu her alanda verginin de gerekli olduunu söyledi.

Düzenlemeyi sektör açsndan oldukça önemli gördüklerini dile getiren Abal, Biz imdi vatandaa desek ki, ihtiyaç fazlas elektriini sisteme satarken fatura keseceksin, beyanname vereceksin, bunlar zor iler. Dolaysyla vergi politikas tarafnda destek vermek üzere buradan oluan kazançlarn vergiden istisna edilmesi, bu yaplan teslimlerin KDVden müstesna tutulmas mümkün. diye konutu.

TORBA YASAYA YETTRLMEYE çALIILACAK

EPDKnn konuyla ilgili düzenlemesine destek vermek üzere devreye girdiklerini belirten Abal, Arkadalara u talimat verdim: Gerçekten bu alan desteklememiz lazm. Eer yetitirebilirsek, Bakanlar Kurulunda da uygun görülürse, bunu torba yasaya bile koyabiliriz. Burada tabii ki vatandan esas amac kendi ihtiyacn karlamas. Zaten 10 kilovata kadar bir snr var. dedi.

Abal, EPDK ile Gelir daresi Bakanlnn konuya ilikin bir toplant yaptn söyledi. Kaynaklar en iyi ekilde deerlendirmenin, vergi kazanmaktan daha önemli olduunu ifade eden Abal, bu açdan EPDKnn düzenlemesine destek olacaklarn dile getirdi.

Söz konusu toplant sonras AA muhabirine bilgi veren EPDK yetkilileri de vatandalarn binalarnn çat ve cephelerinden ürettii elektrii sisteme vermek için fatura kesmesinin sektör açsndan sknt oluturacann Gelir daresi Bakanlna aktarldn bildirdi.

Yetkililer, iki tarafn sorunun çözümünde birlikte hareket ederek ilgili mevzuatta yaplacak deiiklikle çat ve cephe tipi güne panellerinin kullanmnn daha hzl yaygnlamasnn salanabileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git