Mardin'de 47 üretici kadına ipek böceği kozaları dağıtıldı

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Tarım Müdürlükleri ve Kozabirlik işbirliğinde yürütülen İpek Böcekçiliği Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 47 kadın üreticiye ipek böceği kozaları dağıtıldı.

Haberler 05.05.2020 - 23:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valilii, Büyükehir Belediyesi, Tarm Müdürlükleri ve Kozabirlik ibirliinde yürütülen pek Böcekçilii Projesi kapsamnda eitimlerini tamamlayan 47 kadn üreticiye ipek böcei kozalar datld.

Proje kapsamnda Artuklu, Kzltepe, Derik, Mazda, Ömerli, Yeilli, Dargeçit ve Savur ilçesinde ipek böcekçilii eitimini baaryla tamamlayan 47 kadn üreticiye ipek böcei kozalar datm yapld.

PEK BÖCE KOZALARI

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, proje ile krsal mahallelerde yaayan ailelerin ekonomik ve sosyal alanlarda desteklenmelerinin amaçlandn söyledi.

Ev ekonomisine katk salamak isteyen üretici kadnlara destein devam edeceini belirten Yaman, öyle devam etti:

Kadnlarn i gücüne katlm, ekonomik büyümeye katks ve giriimciler için farkndaln arttrlmas en büyük amacmz. Datlan ipek kozalar üretim yapacak ailelere gelir kayna salamann yannda ülke ekonomimize art deer salayacaktr. Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanlmz projenin yaygn olarak sürdürülebilmesi için payda kurumlarla proje sürecini yakndan takip ediyor. 47 kadn üreticimizle balattmz bu projede üretici kadn saysn artrmak için çalmalarmz sürecektir.

Ana Sayfaya Git