Mardin'de devlet desteğiyle kurulan çiftlikte günlük 1500 litre süt üretiliyor

Mardin'in Midyat ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) desteğiyle kurulan büyükbaş hayvan çiftliğinde günde 1500 litre süt üretimi yapılıyor.

Haberler 23.11.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçede 5 yl önce 45 dönüm alan üzerinde yüzde 65 hibe destek ile kurulan çiftlikte 225 inek yetitiriliyor.

Açk bir ahr, revir, samanlk ve yem fabrikasnn da bulunduu çiftlikte 6 kii istihdam ediliyor, günlük 1500 litre süt elde ediliyor.

Üretilen sütler bölge illerinde gönderiliyor.

çiftliin iletmecisi Uur Balkan, gazetecilere, çiftliin devlet desteiyle kurulduunu söyledi.

Hayvanlarn haftada 3 gün veteriner hekim tarafndan kontrol edildiini, hayvanlarn yeminin de çiftlikte üretildiini belirten Balkan, Tesisimiz tam kapasite çalyor. Tamamyla entegre bir çiftlik buras. Günlük üretilen sütü ilemeden souk hava depomuzda depoladktan sonra bölge illerine gönderiyoruz. dedi.

çiftlikte 3 gece, 3 de gündüz görev yapan 6 kiinin istihdam edildiini dile getiren Balkan, çiftliimizi büyütmeyi, ihracat yapmay, gençlere daha fazla i imkan salamay düünüyoruz. ifadesini kulland.

çitlikte istihdama kavuanlardan Sultan Özlük, çiftçi olduunu, çalmak için baka illere gitmek yerine memleketinde çaltn belirtti.

Özlük, Burada çalmaktan mutluyum. Maamz iyi. Sigortamz yaplyor. diye konutu.

Mehmet Dilekçi de evlerine yakn olan çiftlikte çalmaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek, çalmak için ehir dna, yurt dna gitmiyoruz. Bu tür iletmelerin çoalmasn istiyoruz. Buray açanlardan, emei geçenlerden Allah raz olsun. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git