Mardin’de kadınlara istihdam desteği

Mardin’in Savur ilçesinde üretime geçen tekstil fabrikası ile yüzde 80’i kadın olmak üzere 2 bin 500 personele istihdam sağlanması hedefleniyor. Savurlu iş insanı Hayrettin Akar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteklediği, toplam maliyeti 47 milyon 500 bin TL değerindeki proje; aynı zamanda LEED sertifikası almaya hak kazanmış bölgenin ilk tekstil fabrikasında üretimde yüzde 80 kadın istihdamını hedefliyoruz” dedi.

Haberler 27.10.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

hracat ve üretim ana katlan Güneydou Anadoludaki son yerlerden biri de 32 bin nüfuslu Mardinin Savur ilçesi oldu. ngiltere, Hollanda, sveç, spanya, Fransa, Belçika ve Almanyaya ihracat yapan zmir merkezli hazr giyim üreticisi Akar Tekstil, Savura 2 bin 500 kiiye istihdam yaratacak bir tekstil fabrikas kurdu. Fabrika üretime balarken Akar Tekstil Yönetim Kurulu Bakan Hayrettin Akar, küresel birçok hazr giyim markasnn üreticiliini gerçekletirdiini söyledi. u an 3 bine yakn personeli ve 200 bin metrekareye ulaan üretim alanlaryla Ege Bölgesinin en büyük tekstil üreticileri arasnda yer aldn belirten ve Savurdaki yeni üretim alannda 500 personelle üretime balayan Akar Tekstilin Yönetim Kurulu Bakan Hayrettin Akar, 2020 yl son çeyreinde Savurdaki personel saysn 900e, 2021 yl sonunda ise 2 bin 500e yükselteceine vurgu yapt.

HEDEF YÜZDE 80 KADIN STHDAMI

Küçülmelerin artt bir dönemde, giriken bir politikayla üretim alarn genilettiklerini kaydeden Akar; yeni yatrmlaryla istihdam ve ihracatta, bölge ve ülke ekonomisine katk salayacaklarn söyledi. Hayrettin Akar, Kontrollü olmak artyla, Akar Tekstil koronavirüs döneminde de insan kaynana yatrm yapmaya devam edecek. zmir ve Kuladaki tesislerimizde olduu gibi, Savurda da nitelikli insan kayna oluturacaz. Önceliimiz istihdam, istihdamda ise önceliimiz kadnlar olacak. Firma olarak, zmirde olduu gibi Savurda da, üretimde yüzde 80 kadn istihdamn hedefliyoruz diye konutu.

5 YILDA CRO HEDEF 60 MLYON EURO

31 bin metrekare kapal alanda, ihracat odakl üretim yapacaklar bilgisini veren Akar, Savur tesisi için 2020 ylnda, ayda 250 bin adetlik üretimle ylda 12 milyon euro ciroya ulamay planlyoruz. Önümüzdeki 5 ylda ise ciro hedefimizi 5 katna çkartarak 60 milyon euro ciro hedefliyoruz dedi.

FABRKAMIZ KEND ELEKTRN ÜRETYOR

Akar Tekstil Yönetim Kurulu Bakan Hayrettin Akar, Mardinin Savur ilçesinde kurulan fabrikalar ile ilgili u bilgileri paylat

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn da destekledii, toplam maliyeti 47 milyon 500 bin TL deerindeki proje; ayn zamanda LEED sertifikas almaya hak kazanm bölgenin ilk tekstil fabrikas. Sürdürülebilir üretim anlayyla tüm dünyada otorite olarak kabul edilen ABD Yeil Bina Konseyi tarafndan gelitirilen LEED Sertifikas, sadece çevre ve insan dostu yaplara veriliyor. Açlm Enerji ve çevre Tasarmnda Öncülük olan LEED Sertifikasn, enerjiyi ve doal kaynaklar verimli ekilde kullanan kurumlar almaya hak kazanyorlar. Binann çevre ve doa ile uyumlu olmasnn yan sra; yüksek iç mekn, hava kalitesi ve arazi-malzeme seçimi gibi birçok kriterler deerlendirilip, üçüncü taraflarca da dorulanyor. Silver (Gümü) düzeyinde derecelendirilen bölgenin LEED Sertifikal ilk tekstil fabrikas olma özellii tayan Akar Tekstil Savur Fabrikas, çevreci yaps itibaryla elektriini de kendi üretecek

Ana Sayfaya Git