Mardin'de turist yoğunluğu

Dinlerin, dillerin ve kültürlerin şehri Mardin'e huzurun hakim olmasıyla turizmde yoğunluk yaşanıyor.

Haberler 21.05.2017 - 12:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye ve Güneydou Anadolu Bölgesinin önemli turizm kentleri arasnda yer alan ancak geçen yllarda terör örgütünün saldrlar nedeniyle turizm durma noktasna geldii Mardin, huzur ortamyla eski günlerine kavutu. Kentte hafta içi yüzde 50, hafta sonlarnda da yüzde 93lük doluluk ulayor.

Mardin Valilii ve Mardin Büyükehir Belediyesi, hafta sonlarnn youn olmas dolaysyla ek tedbirler almaya balad. Turistlerin kenti rahat gezmeleri için Birinci Cadde 12.00-19.00 saatleri arasnda trafie kapatld.

Tarihi kenti gezmek isteyen vatandalar park noktalarnda belediyenin tahsis ettii araçlarla ehir merkezine tanyor.

Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Mustafa Yaman, yapt açklamada, kentin hakkettii yere gelmeye baladn belirterek, Buram buram geçmi kokan ehrimiz turistlerin de ilgi oda haline gelmitir. Öyle ki özellikle kültür turizmi açsndan cennet olan Mardin yüzbinlerce ziyaretçiyi arlamaktadr. dedi.

Deien koullarn turizme nefes aldrdn anlatan Yaman, unlar söyledi:

En son 2013 ylnda 800 bin turisti arlayan Mardin, maalesef son yllarda terörün etkisiyle eski günlerini arayan bir döneme girmiti. Bu yl çalmalarmzla 1 milyonun üzerinde turist bekliyoruz. Bu hedefe ulamak için Valiliimiz ve belediyemiz tüm imkanlaryla çalacak.

Yaman, Valilik, Belediye, Dicle Kalknma Ajans ve Mardin Müze Müdürlüü olarak tarihi Birinci Caddenin yayalatrlmas için ortak bir çalma yürüttüklerini aktard.

Yaman, öyle devam etti:

Dünyann önemli ehirlerinde ve ülkemizin de belirli ehirlerinde mutlaka bir cadde yaya caddesi olur. Bizim de buna en uygun caddemiz Birinci Caddedir. Dar olan caddede, gelii güzel park yaplyor. Gelen turistlerin rahat ekilde kenti gezmesine engel tekil ediyordu. Bu nedenle hafta yayalatrma çalmas balattk. Belediyemizin servisleri, misafirlerimizi ücretsiz olarak tarihi Birinci Caddeye tayor.

Mardini gezmeye gelen Sinem Gündüz, ehri çok beendiini ve keyifle gezdiini söyledi.

Caddenin trafie kapanmasnn olumlu bulduklarn belirten Gündüz, trafik younluunun tarihi mekanlar seyretmeyi engellediini ifade etti.

Veysi Genel de turistlerin youn bulunduu hafta sonlar Birinci Caddenin trafie kapanmasnn iyi olduunu söyleyerek, çok ükür bu bir aydr turizmde çok güzel bir patlama yayoruz. Devlet büyüklerimiz çok ura verdiler huzurlu bir Mardin için. Huzurlu Mardin, her eyiyle çok güzel. diye konutu.

Ana Sayfaya Git