Mardin'e 48 yeni yolcu otobüsü alındı

MARDİN Büyükşehir Belediyesi, merkez Artuklu ile Kızıltepe ilçeleri arasında sefer yapan yolcu otobüslerini yeniledi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin'in en büyük problemleri arasında olan ulaşımdaki aksaklıklar üzerine harekete geçtiklerini ve 48 yeni otobüs aldıklarını söyledi.

Haberler 10.04.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, Mardinin ulam sisteminde yapt deiim çalmalar kapsamnda, Kzltepe ilçesi ile merkez Artuklu ilçesi arasnda hizmet veren yolcu otobüslerini yeniledi. Bu kapsamda, yeni alnan 48 otobüs hizmete girdi. Otobüslerin hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törende, otobüsler ay-yldz oluturacak ekilde park edildi.

Mardin Valisi ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, ehir içi ulamn modern ve çan gerekleri gözetilerek yenilendiini söyledi. Yaman, Mardinimizin en büyük problemleri arasnda olan ulamdaki aksaklklar yer alyordu. Biz bu nedenle hemen harekete geçerek çalmalara baladk. Önce ehrin master plann hazrladk. Daha sonra Mardin toplu ulam sistemini iler hale getirmeye baladk. lk olarak Nusaybin ilçemizde çalmalara hayat verdik. Burada otobüslerimizi yeniledik. kinci duramz ise Kzltepe oldu. Bu konuda Kzltepe ilçemizdeki otobüs esnafmz ve kooperatifimiz de desteklerini esirgemediler dedi.

MARDN DEMYLE ÖRNEK ALINAN BR EHR

Kzltepe Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Ahmet Odaba da 1 yllk süre zarfnda Mardin ve ilçelerinde akla hayale gelmeyecek güzel ilerin yapldn ifade ederek, Valimizin önderliinde belediyecilik anlamnda ehrimiz önemli kazanmlar salyor. Bunlardan birisi de ulam sistemi ile ilgili yaplan çalmalardr. lçemizde, 1 nolu Kooperatife ait 100 adet faal olan minibüs ve 15 nolu Kooperatife ait faal olmayan 52 adet minibüs birletirildi ve toplam 48 adet otobüs haline getirildi. Toplu ulam sistemi yeni araçlar ile daha aktif hale gelmi olacaktr. Ksa zaman sonra elektronik bilet sistemi ile çalmalar daha da güzellemi olacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git