Mardin'e yatırım için 400 başvuru

MARDİN'de 5 bin kişinin istihdam edilmesini olanak sağlayacak 2'inci Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulması çalışmaları sürerken, ilk etapta açılması planlanan 72 parsele, 400 yatırımcı işletme açmak için başvurdu.

Haberler 26.11.2017 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydounun en hzl gelien kentlerinden biri olan Mardinde, hükümetin bölgeye yönelik balatt teviklerden sonra yatrmclar youn ilgi gösterdi. Son dönemde huzur ve istikrar ortamnn etkisiyle Mardinde yatrmclar, turizm, hem sanayide yatrm yapmak için sraya girdi. Mardin Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) doluluk orannn yüzde 100ü amas ardndan, 40 dönümlük arsa üzerinde kurulan 2inci OSBde iletme açmak için srada bekleyen 400 yatrmc arasndan 72 iadamna yer tahsisinde bulunulacak. Mardin-Nusaybin karayolu üzerinde yaplan 2nci OSBdeki çalmalar kapsamnda, altyap çalmalarnn bittii, üstyap çalmalar ise 3 ay içinde tamamlanmas planland.

HEDEFM 5 BN KY çALITIRMAK

Müstakil Sanayici ve adamlar Dernei (MÜSAD) Mardin ube Bakan Nureddin Kasap, bir grup iadamlaryla birlikte, 2nci OSBdeki çalmalar yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi ald. 2nci OSB Müdürü Mahmut Acay, yatrm için rekor bavuru olduunu ifade ederek, unlar söyledi:

2013 ylnda kuruluunu tamamlayan 2nci OSB, Allaha çok ükür altyapsn tamamlamak üzeredir. Cazibe merkezi program bavurular açklandktan sonra tahsislere de balayabilecek durumdayz. Bugün 72 fabrikaya yer verebilecek durumdayz. Hedefimiz 5 bin kiiyi çaltrmak. Genilettirme alann da düündüümüzde 5 bin kii daha istihdam alan oluacak. Mardinin isizlik sorunun çözecei umuduyla çalmalara devam ediyoruz. u an her ey yolundadr. 72 parselimiz olmasna ramen u ana kadar 400 müracaat aldk. Bu say giderek artyor.

YATIRIM YAPILMASININ ÖNÜNDE HçBR ENGEL YOK

Ziyarette, MÜSAD Mardin ube Bakan Nureddin Kasap ise, ilk yerli otomobilin Mardinde üretilmesi yönünde geçen yl yaptklar istei yineledi. Mardine yatrm yaplmasnn önünde hiç bir engel olmadn dile getiren Kasap, Yerli otomobil için düündüümüz 2nci OSBdeki çalmalar yerinde görmek için ziyaret ettik. u anda burada yatrm yaplmasnn önünde hiçbir engel yok. Sadece cazibe merkezleri programnn açklanmas bekleniyor. Yatrmclarn bu programn açklanmasna göre pozisyon alacan biliyoruz. Bu yüzden bir an önce açklanmas lazm. u an 2nci OSBye 400 yatrmc bavurmu durumda. lk etrafta 72 parsel yaplm, burann 3te 2si dolduktan sonra dier parsellerin altyapsna balanacak. Otomobil fabrikas için talepte bulunurken alanmzn uygun olduunu söylemitik. 5 bin dönüme yakn geniletme alanmz bulunmaktadr. Bu hem otomobil tesisinin kurulmas için de hem de kurulacak yan sanayiler için yeterlidir.

ALTYAPI BTT, ÜSTYAPI çALIMALARI BALADI

OSB yapmn üstlenen firma yetkilisi Ramazan Azboy ise altyap çalmalarn tamamladklarn ve üst yap çalmalarna baladklarn söyledi. Azboy, Taahhüdümüz kapsamnda yol, içme suyu, atk su imalatlar var. Yolun altyap, içme suyu, kanalizasyon çalmalarn bitirmi dudumdayz. Yolun üst çalmalar dediimiz parke ta çalmas kalmaktadr. Bunlar da en ksa sürede bitirmeyi hedefliyoruz dedi.

BÖLGENN EN BÜYÜK TEKSTL FABRKASINI KURMAK çN BAVURDU

Yatrm bavurusunda bulunan Mardinli i adamlarndan Ahmet Azun, Mardine bölgenin en büyük tekstil fabrikasn kurmak için bavurduklarn belirterek, unlar söyledi:

Yatrm yapmak için izin bekliyoruz. 2nci OSBde hemen izin verilirse yarndan itibaren 500 kiinin istihdam edilecei fabrikann temelini atacaz. Bugün Mardindeki dier fabrikamzda 175 kii istihdam ediliyor ve Avrupann birçok ülkesine tekstil ihracatnda bulunuyoruz.

Ana Sayfaya Git