Market çalışanı ücreti yetersiz bulunca çilek işine girdi

Batman’da markette çalışan genç girişimci, ücreti yetersiz bulunca çilek üretimi işine girdi. Yıllık kazancı 800 bin TL’yi bulan genç üretici Bayram Doğan, satışlardan memnun olduğunu dile getirdi.

Haberler 01.06.2022 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Sason ilçesinde yaayan 30 yandaki Bayram Doan, bir markette çalyordu. Ücreti yetersiz bulan doan, ailesinden 15 yldr devam ettii çilek üretimi iine girdi. Ürettii çilekleri Diyarbakr-Bingöl karayolunda sata çkartan genç giriimci, ylda dört kere verim ald satlardan memnun olduunu dile getirdi.

çLEK ÜRETCS OLDU

Daha önce markette çaltn, ücretin kendisini kurtarmadn ifade eden Bayram Doan, çilek iine girdiini söyledi. Kendisinin yeni girdiini, ailesinin 15 yldr bu ii yaptn hatrlatan Doan, Yllk dönümüne 40 bin TL kazanyoruz. 4 verimi var, üç mevsim çilek veriyor. Totalde 20 dönüm arazide yetitiriyoruz. u anda Diyarbakr-Bingöl karayolundayz, kasa baznda satyoruz. Küçük kasa 35 TL iken büyükleri ise 150 TL. Marketten daha uyguna geliyor. Nedeni ise, topraktan direkt burada tezgha gelmesi. Hepsi yerli ürün serasz, ilaçsz. Hiçbir ekilde bunlarda gübre kullanmyoruz. u an ilk parti geldi, yaza doru ikinci parti gelecek. Normalde buraya da getirip satyoruz, Batman kara yolunda da satyoruz. Fiyat bizi kurtaryor. Yakt fiyatlar biraz zorlamasna ramen, u anda memnunuz çok ükür dedi.

Karayolunda çilek alan müterilerden Fatih Ylta, Tattm, yerli ürün olduu için dierleri gibi deil, çok güzel. Bu yoldan geçtiimde alyorum, imdi geçerken görünce yine alp eve götüreceim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git