Markette kurban satışına tepki!

Büyük marketlerin kurbanlık satışları, üreticilerin ve kasapların tepkisine neden oldu.

Haberler 15.07.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Merkez Birlii (TÜDKYEB) Genel Bakan Nihat çelik, marketlerin kurbanlk sat hizmetini doru bulmadklarn, vatandalarn kurbanlklarn görerek almalarnn daha iyi olduunu söyledi.

Kurban Bayram geleneklerinin yaatlmas gerektiini ifade eden çelik, Kurbanlk satnn ve kesim ilemlerinin marketler tarafndan yaplmas, iin doasna aykrd bu yüzden doru bulmuyoruz. Zincir marketler kurbanlk sat iini ticari bir faaliyet olarak görmektedir. deerlendirmesini yapt.

çelik, üreticilerin yaklak bir yl boyunca bayram için hayvan yetitirdiklerine dikkati çekerek Üreticilerimiz birçok zorlua katlanarak hayvanlarna bakyorlar. Marketlerin kurbanlk satlar üreticilerimizi de olumsuz etkiliyor. iddiasnda bulundu.

- Kasaplardan düzenleme istei

Türkiye Kasaplar Federasyonu Bakan Fazl Yalçnda da marketlerin kurbanlk satna düzenleme getirilmesini talep etti.

Marketlerin kurbanlk satlarna itibar edilmemesini isteyen Yalçnda, Bir büyükba hayvan 7 hisse olarak kesiliyor, vakflarn ve marketlerin açkladklar kurban fiyatlaryla bu kurbanlardan 11-12 pay çkaryorlar anlam çkyor. Bu ie bir dur demek lazm. diye konutu.

Yalçnda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle zor bir bayram geçirileceini, vatandalarn sosyal mesafe, maske kullanm ve hijyen kurallarna dikkat etmesi gerektiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git