Mazot desteği yarısı ödeniyor

"Mazot ve gübre desteklerini bugünden itibaren üreticilerimize ödemeye başlıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz"

Haberler 24.02.2018 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, çiftçilerin kulland mazotun yarsn ödemeye balayacaklarn belirterek, Mazot ve gübre desteklerini bugünden itibaren üreticilerimize ödemeye balyoruz. Bu kapsamda yaklak 2,5 milyar liralk ödeme gerçekletireceiz. ifadelerini kulland.

Fakbaba, yazl açklamasnda mazot-gübre destekleme ödemelerine ilikin deerlendirmelerde bulundu.

çiftçilerin üretim maliyetini azaltmak için mazot desteini ilk kez 2003 ylnda AK Parti olarak balattklarna dikkati çeken Fakbaba, gübre desteinin de 2005 ylnda ilk kez dorudan çiftçilere verildiini anmsatt.

DESTEKLER ÖDEMEYE BALIYORUZ

Fakbaba, bir ilke daha imza atarak çiftçilerin kulland mazotun yarsn ödemeye balayacaklarn belirterek, unlar kaydetti:

Mazot ve gübre desteklerini bugünden itibaren üreticilerimize ödemeye balyoruz. Bu kapsamda yaklak 2,5 milyar liralk ödeme gerçekletireceiz. Bugün saat 18.00den sonra balayacak ödemeler, gelen icmaller ve kimlik numaralarna göre gerçekletirilecek. Bu 2,5 milyar liralk destekle birlikte, 1 Ocak 2018 tarihinden bu yana çiftçilerimize toplam 4 milyar liralk destek ödemesi yapm olacaz. Böylelikle 2018 yl destekleme bütçesi olan 14,5 milyar lirann yüzde 28ini ödemi olacaz. Söz konusu destek ödemelerinin üreticilerimize hayrl olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git