MB: Döviz piyasalarında sağlıksız fiyat oluşumları gözlemleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca "Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir" açıklaması yapılarak, şirketler ve vatandaş, aşırı oynak piyasa koşullarına karşı uyarıldı.

Haberler 24.11.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasnca Döviz piyasalarnda gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, salksz fiyat oluumlar gözlemlenmektedir açklamas yaplarak, irketler ve vatanda, ar oynak piyasa koullarna kar uyarld.

TCMBden yaplan yazl açklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasnn uygulanmakta olan dalgal kur rejimi altnda kur seviyesine ilikin taahhüdü olmad belirtildi. Açklamada, Döviz kurlar, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koullarnca belirlenmektedir. Merkez Bankas belli koullar altnda kalc yön amac tamadan sadece ar oynakla müdahale edebilmektedir. Döviz piyasalarnda gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, salksz fiyat oluumlar gözlemlenmektedir. irketlerimiz ve vatandalarmzn ar oynak piyasa koullarnda iktisadi temellerden tamamen uzak deerlerden ilem yaparak olas kayplara kar uyarlmas lüzumu üzerine bu açklamaya gerek duyulmutur denildi.

Ana Sayfaya Git