Mehmet Şimşek: Türkiye 2002'den bu yana yüzde 230 büyüdü

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye'nin kötü zamanları geride bıraktığını belirterek, ülke ekonomisinin 2002 yılından bu yana yüzde 230 büyüdüğünü söyledi.

Haberler 25.04.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Hal hracatçlar Birlii (GAHB), Gaziantep Ticaret Odas (GTO) ve Gaziantep Halclar Odas i birliiyle 11incisi düzenlenen Domotex Türkiye Hal ve Zemin Kaplamalar Fuar Babakan Yardmcs Mehmet imek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlünün katld törenle açld.

Fuarn açlnda konuan Mehmet imek, Türkiyenin skntl dönemlerinin geride kaldn belirtti. Türkiyenin çok büyük skntlar atlattn dile getiren Mehmet imek unlar söyledi:

GÜNEYDOU HALI HRACATCILARI

Geçen sene bir referandum vard, bir önceki sene bir darbe giriimi, bir önceki sene iki seçim. Bu listeler uzayp gidiyor. Bütün bunlar bizim 2nci ve 3üncü nesil reformlar yapmamzda ksmen de olsa maalesef enerjimizi ve odaklanmamz etkiledi. Bugünkü skntlar ksmen bu oklar yanstyor. Baka bir ülke bu oklar yaasayd ksa süreli bir daralmaya gitmezdi, büyük bir ihtimalle depresyona girerdi. 2003 ylndan bu yana Türkiye ortalama 5.8 büyüdü. Bu, çin ve Hindistandan sonraki en güçlü büyüme performans. Dünya 2002 ylnda bu yana yüzde 78 büyümü. Türkiye 230 büyümü. Bu büyüme bazlarnn iddia ettii gibi, Bu büyüme manet büyüme, biz hissetmiyoruz, gerçek deil yani olacak i deil.

OHAL ZARUR BR DURUMDUR

Baz rakamlar vermek istediini belirten imek, Türkiyede 10 ylda 8.7 milyon kii i bulmu. Bu büyümeyi bo görenler, bu rakam görsün. Otomobil satlar 91 binden 723 bine ulam. Traktör says 7 binden 73 bine çkm. Sorun yok mu; var. nallah bu seçimden sonra Türkiye reformlara younlaacak. Önümüzdeki dönemde en önemli görevi enflasyonla mücadeledir. Ben inanyorum ki, en kötüsü geride kald. Yaadmz skntlarn en kötüsü geride kald. 5 yllk taze bir süreyle köklü reformlarla daha çok ilerleriz. OHAL zaruri bir durum olarak karmza çkt. Baz artlar ülkeyi mecburen bu ölçülere getirdi. Bu tehlikeler azaldnda bunlar ortadan kalkar dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü ise hal ihracatnn toplam ihracattaki paynn yüzde 1.4 olduunu belirterek unlar söyledi:

Bugün açln yaptmz uluslararas fuar, ülkenin ve Gaziantepin hal ve zemin kaplamadaki gücünün net bir göstergesidir. Bu sektördeki büyüklüümüz ve liderliimiz önümüzdeki yllarda da artarak devam edecek. Türkiye, bütün sektörleriyle birlikte büyümeye devam ediyor. Bu büyüme reel, organik hedefleri doru tespit etmi bir büyümedir. Dolaysyla birtakm spekülasyon, manipülasyonlarla ve uluslararas oyunlarla bu büyümenin önüne geçilemez. Türk ekonomisi vites büyütüyor. Büyüyen vitesin, seçim süreci ve seçimden sonra da olmak üzere küçülmesi söz konusu deil. Türkiye 2017 ylnda yüzde 7.4 büyürken, sanayimiz yüzde 9.2 orannda büyümütür. Türk ekonomisinin liderliinde sanayi vardr. Sanayinin öncülük ettii büyüme, ayaklar yere basan, önü açk büyümedir. En büyük çabamz, bilim ve teknolojiyle gelien aratrma, gelime ve tasarmla büyüyen sanayidir. Bu nedenle bilim merkezi, teknoloji üssü, ileri sanayi ülkesi hedefine kilitlenmi durumdayz.

Konumalarn ardndan fuarn açl gerçekletirildi. Yurt içi ve yurt dndan 195 firmann 317 stant açt fuar, 27 Nisanda sona erecek.

Ana Sayfaya Git