Mehmet Şimşek’ten ihracatçıya müjde

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ihracatçılar için Eximbank’la beraber diğer bankalar için de ihracatçıya yüzde 100’e kadar kefalet sağlanmasını sağlayacağız dedi.

Haberler 26.02.2017 - 23:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmet imek, AA muhabirine yapt açklamada, Hazine destekli kredi garanti sistemini deerlendirdi. Babakan Yardmcs imek, KOBlere ihracatçlara ve finans kurumlarna kolaylk salamak amacyla kredi garanti mekanizmasnn yeniden yaplandrldn ve kefalet sisteminin kapsamnn geniletildiini ifade etti.

Bu kapsamda Hazine Müstearlnn Kredi Garanti Kurumlarna aktarabilecei kaynan azami limitinin 2 milyar liradan 25 milyar liraya çkarldn hatrlatan imek, yeni limit artyla 250 milyar liralk kefalet hacminin yaratlmasnn beklendiini kaydetti.

Artan kefalet hacmi ile oluacak kredi imkanlarnn daha etkili bir ekilde esnafa sunulabilmesi için yaplan yeni Bakanlar Kurulu karar düzenlemesinin de tamamlandn bildiren imek, bunun ksa süre içerisinde Babakanla sevk edileceini söyledi. Bu düzenleme ile Halkbank tarafndan esnaf ve sanatkarlarn finansmana eriim imkanlarn artrmak amacyla ikinci bir kredi garanti kurumu kurulmasnn planlandna dikkati çeken imek, böylece, Hazine destei ile kullandrlacak olan kefaletler ile artan finansman imkanlarnn daha fazla sayda zor durumdaki firmaya, daha hzl bir ekilde ulaabileceini vurgulad.

HRACATçIYA BANKA ESNEKL TANINACAK

Halihazrdaki düzenlemeyle ihracatçlara sadece Eximbank aracl ile yüzde 100e kadar Hazine destekli kefalet salanmasnn mümkün olduunu anmsatan imek, Yapacamz yeni düzenleme ile dier bankalar araclyla da ihracatçlara yüzde 100e kadar kefalet salanabilmesinin önünü açacaz. dedi.

Böylece daha rekabetçi bir ortamda, daha fazla kredi garanti kurumunun yarataca katma deerle ve artan kefalet imkanlar ile finans sektörünün, zor durumdaki firmalara ve ilerini büyütüp gelitirmek isteyen firmalara sunabilecei kredi imkanlarnn artmasnn salanacan vurgulayan imek, Ayrca bankalarn sermaye yeterlilik rasyolarnn olumlu yönde etkilenmesi ve finansmana eriim problemleri çözülen KOBlerin ve dier KOB d önemli firmalarn yatrmlarnn artmas ve böylece istihdam yaratlmas beklenmektedir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git