Memur-Sen'den "maaş zammı" açıklaması

"Artık memuru enflasyona ezdirmeme söyleminin yerine memurun enflasyonu ezdiği bir stratejinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Tam da bu noktada biz ısrarla, büyüme rakamları üzerinden hareketle bir strateji geliştirilmesi gerektiğini savunduk"

Haberler 05.01.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Senden, Artk memuru enflasyona ezdirmeme söyleminin yerine memurun enflasyonu ezdii bir stratejinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Tam da bu noktada biz srarla, büyüme rakamlar üzerinden hareketle bir strateji gelitirilmesi gerektiini savunduk. açklamas yapld.

Konfederasyondan yaplan yazl açklamada, Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) aralk aynda yüzde 0,69, 2017 ylnda ise yüzde 11,92 orannda gerçekletii anmsatld.

Kamu çalanlarnn aylk ve ücretlerine enflasyon oranndan kaynakl ilave yüzde 1,69 art ile ocaktan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,69 art yapldnn belirtildii açklamada, unlar kaydedildi:

2015-2017 yllarn kapsayacak ekilde hazrlanan Orta Vadeli Planda siyasi irade, her iki ylda da enflasyon orann yüzde 5 olarak hedeflemitir. Siyasi iradenin toplu sözleme masasna bu veriler çerçevesinde oturduu gerçei ve yine siyasi iradenin çalanlar enflasyona ezdirmeyeceiz söylemi alt alta konulduu zaman, bizim mücadelemizin ne anlama geldii daha net anlalacaktr. Memur-Sen olarak bu söyleme kar çkmak yannda kamu ivereninin yöntemini de eletirdik. Bu bak açsnn geçersizliini ispatlayan gerekçe ve verilerle oluturduumuz tekliflerimizi toplu sözleme masasna tadk. Fakat bugünkü mücadele geçmi kazanmlarn üzerinde yükselecektir. Nitekim toplu sözleme süreçlerinde kayt altna aldrdmz enflasyon farknn, bugünün zeminini oluturduu gerçeini kimsenin unutmamas gerekir. Bir baka açdan bugünkü rakamlara baktmz zaman, Memur-Senin mücadelesiyle kayt altna alnan enflasyon fark maddesi sayesinde kamu görevlilerinin gelirleri de koruma altna alnmtr.

- Frsat imkan dourduunu düünüyoruz

Açklamada, Memur-Senin kamu görevlileri sendikacl ve toplu sözleme sürecine ilikin ciddi sorunlar bulunduunun da bilincinde olduu vurgulanarak, u ifadeler kullanld:

Artk, memuru enflasyona ezdirmeme söyleminin yerine memurun enflasyonu ezdii bir stratejinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Tam da bu noktada biz srarla, büyüme rakamlar üzerinden hareketle bir strateji gelitirilmesi gerektiini savunduk. çünkü, kamu görevlilerinin büyümeden alaca pay, öngörülerin yerine gerçekçi bir yöntem olacak. 4. Dönem Toplu Sözleme sürecinde dile getirdiimiz sosyal maliyet kavram da burada devreye girmektedir. Emek, sadece rakamlarla ölçülebilecek bir deer deildir. Gerek politika yapclar gerekse emein hakkn savunduunu söyleyenler bu hakikati bilmek durumundadr. Memur-Sen olarak, bugün oluan durumun bir ders nitelii tadn, geçmiten bugüne yapageldiklerimizin, bata 4688 sayl Kamu Görevlileri Sendikalar ve Toplu Sözleme Kanunu olmak üzere kamu çalanlar sendikaclnn sorunlarnn giderilmesine bir frsat imkan dourduunu düünüyoruz. Toplu sözleme masasndaki asl muhataplarmzn, çalma hayatna ilikin görülerini düzeltmeleri adna bu yapc ve analitik görüümüze kulak vermelerini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git