Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığı başlıyor

4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023'te yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı 2 Ağustos'ta gerçekleştirilecek

Haberler 19.07.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Memur ve memur emeklilerinin ekonomik ve sosyal haklarnn belirlenecei 6. Dönem Toplu Sözleme görümeleri 2 Austosta balayacak.

Kamudaki 700 binden fazla içiyi kapsayan 2021 Yl Kamu Toplu Sözlemeleri çerçeve Protokolü görümeleri devam ederken, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleme görümelerinde de süreç gelecek günlerde balayacak.

Yaklak 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin maa ve aylklarna 2022 ve 2023 yllarnda yaplacak zammn belirlenecei 6. Dönem Toplu Sözleme görümelerinin ilk toplants 2 Austosta yaplacak.

- Seyyanen zam ve refah pay talepler arasnda

Önceki yllardan farkl olarak bu yl birlikte hareket etme karar alan Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen görümeler öncesi taleplerini ortaklaa belirledi.

Konfederasyonlarn ortak talepleri arasnda; maa ve aylklara oransal zammn yannda, seyyanen zam ve refah pay verilmesi, 3600 ek gösterge, sözlemelilerin kadroya geçirilmesi ile derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldrlmas gibi maddeler yer alyor.

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ortak taleplerini 26 Temmuzda çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlna sunacak.

- Anlama salanamazsa karar Hakem Kurulu verecek

Yasal olarak austos aynda batlanmas gereken sözleme süreci, 2 Austosta Bakanln ev sahipliinde yaplacak ilk toplantyla resmi olarak balayacak. Sözlemenin genelinde ve hizmet kollarnda talep edilen maddelerin görüülmesiyle ilerleyecek müzakere takvimi, austosun üçüncü haftasnda sona erecek.

Taraflar arasna bu süreye kadar anlama salanamamas halinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci balayacak. 11 kiinden olua Hakem Kurulu, sözlemeye dair nihai karar verecek.

Ana Sayfaya Git