Memur zam bekliyor!

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin aylıklarına 2022 ve 2023'te yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında, Kamu İşveren Heyeti ilk zam teklifini bugün sendikalara sunacak

Haberler 12.08.2021 - 02:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, Kamu veren Heyetinden, memur ve memur emeklilerini hayal krklna uratmayacak, bu kesimin taleplerine ve kamuoyunun beklentilerine uygun zam teklifi beklediklerini bildirdi.

Yalçn, 6. Dönem Toplu Sözleme görümeleriyle 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023teki mali ve sosyal haklarnn belirleneceini, bu kesimin aileleriyle beraber düünüldüünde görümelerin toplumun büyük bölümünü yakndan ilgilendirdiini söyledi.

- Masay yoracak teklif istemiyoruz

Taban ayla 600 lira seyyanen zam, 2022de yüzde 21, 2023te yüzde 17, her yl yüzde 3 olmak üzere 2 ylda toplam yüzde 6 refah pay art taleplerini çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlna 26 Temmuzda sunduklarn anmsatan Yalçn, öyle konutu:

6. Dönem Toplu Sözleme görümelerinin ilk oturumunu 2 Austosta yaptk. Bu oturumun ardndan komisyon çalmalar süreci oldu. Hizmet kollarnn ve toplu sözlemenin geneline dair taleplerin tasnifi yapld. u an masa müzakereye hazr hale geldi. Yarndan itibaren müzakereye balayacaz. Önümüzde yasal takvime göre 11 günlük süre kalyor. 22 Austos itibaryla görümeler olumlu ya da olumsuz sonuçlanacak. Temel beklentimiz, masadan uzlann çkmasdr. Herkes tarafndan yeterli ve geçerli karlanan makul talepler sunduk. Kamu veren Heyetinin masaya getirecei teklif, memur ve memur emeklisini hayal krklna uratmamal, taleplerimize ve kamuoyunun beklentilerine uygun olmal. Masay yoracak, umutsuzlua neden olacak bir teklif istemiyoruz.

- Teklif, kapsayc bir paket eklinde olmal

Teklifin sadece yüzdelik artlar ile snrl olmamas gerektiini belirten Yalçn, Yüzdelik artn yannda geçmi yllarn kayplarnn giderilmesi için 600 liralk seyyanen zam ile gelecek yllara ait yüzde 6 refah pay istiyoruz. Bununla birlikte, sözlemelilerin kadroya geçirilmesi, tüm kamu çalanlarna bayram ikramiyesi ve 3600 ek gösterge verilmesi, yardmc hizmetlerin genel hizmetler snfna aktarlmas, görevde yükselme ve unvan deiiklii snavlarnn düzenli yaplmasnn da aralarnda olduu taleplerimiz var. ifadelerini kulland.

Yalçn, Kamu veren Heyetinin tüm bu talepleri dikkate almas ve teklifinin kapsayc bir paket eklinde olmas gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git