Memura ek zam gelir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin ve Memur-Sen Başkanı Yalçın’ı kabul etti.

Haberler 23.12.2021 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn ile beraberindeki heyeti kabul etti. Memur-Sen Genel Bakan Yalçn, görüme sonras yapt açklamada, Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sayn Cumhurbakanmza ziyaret gerçekletirdik. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldrlmas/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolay memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardk. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde Bakan Bilgin, Memur-Sen Genel Bakan Yalçn ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görümede; Cumhurbakanl dari ler Bakan Metin Kratl, letiim Bakan Fahrettin Altun ile Cumhurbakanl Özel Kalem Müdürü Hasan Doan da hazr bulundu. Basna kapal gerçekletirilen görüme, 20 dakika sürdü.

YALçIN: EK ZAM BEKLENTMZ AKTARDIK

Memur-Sen Genel Bakan Yalçn, görüme sonras Twitterdaki hesabndan yapt açklamada, Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sayn Cumhurbakanmza ziyaret gerçekletirdik. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldrlmas/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolay memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardk. Gelir Vergisine ilikin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dalmnda salanmas noktasnda baz sorunlar/skntlar içerdiini; düzenlemeyle, ksmi artlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yanstlacan ifade ettik. Gelir vergisinde yaplan düzenleme ile ortaya çkan eitsizliin giderilmesi bata olmak üzere kamu görevlilerinin alm gücünü artracak, adil gelir dalmn salayacak ek zam/ilave ödemenin biran önce gerçekletirilmesi noktasnda hassasiyetlerimizi dile getirdik. Toplu Sözleme hükmümüz gerei 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözlemelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atlacak admlara ilikin sürecin hzlandrlmas noktasnda beklentilerimizi paylatk. Ek zam dahil tekliflerimiz için çalma Bakan ile bir araya geleceiz dedi.

Ana Sayfaya Git