Memura izin müjdesi!

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, 4/C statüsünde çalışan personelin talebi halinde, çalışmadığı aylara karşılık gelen ücretli izinlerin tamamını kullanabileceğini bildirdi.

Haberler 07.12.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tonbul, yapt yazl açklamada, baz kurumlarda 4/C statüsünde istihdam edilen personelin yllk izinlerinin her ay için azami iki gün kullandrldn ve toplu olarak kullanlmasna izin verilmediini tespit ettiklerini belirtti.

Yllk izinlerin toplu olarak kullanlmas için Devlet Personel Bakanlna (DPB) yaz gönderdiklerini aktaran Tonbul, Bakanln, geçici personelin bir yl içerisinde 24 gün ücretli izin kullanmasnn mümkün olduunu ve talebi halinde çalmad aylara karlk gelen ücretli izinlerini kullanabilecei görüünü kendilerine ilettiklerini bildirdi.

ÜCRETL ZNLERN TAMAMINI KULLANABLR

Tonbul, u deerlendirmede bulundu:

Yazmzda, kurumlarda uygulama birlii salanmas açsndan 4/Cli personelin tam zamanl çalt da göz önünde bulundurularak, izinlerin toplu olarak kullandrlmas için kurumlarla gerekli yazmalarn yaplmas talebinde bulunduk. DPB cevap yazsnda, Geçici personelin 11 ay 28 gün çalma süresi uygulamasnn sona erdiini ve tam yl olarak çaltrlabilmelerinin mümkün olduunu, talep halinde çalmad aylara karlk gelen ücretli izinlerini kullanabilecei yönünde görü bildirdi. Buna göre 4/Cli personel, talebi halinde çalmad aylara karlk gelen ücretli izinlerin tamamn kullanabilir.

Ana Sayfaya Git