Memurda ikramiye istiyor

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, bu yıl emekliler gibi memurlara da dini bayramlar öncesinde ikramiye verilmesi talebinde bulundu.

Haberler 18.05.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tonbul, hükümetin Ramazan ve Kurban bayramlarnda emeklilere biner lira ikramiye verecek olmasn memnuniyetle karladklarn söyledi.

Bayram ikramiyesinin, toplu sözleme talepleri arasnda olduunu anmsatan Tonbul, o dönem bunu hem emekliler hem de memurlar için istediklerini belirtti.

Hükümetin, söz konusu talebi sadece emekliler için dikkate almasnn, kendilerini arttn ifade eden Tonbul, öyle konutu:

Hükümet seçim öncesi emeklilerimizin yüzünü güldürdü, imdi sra kamu görevlilerimizde. Kamu görevlileri olarak emeklilere verilen ikramiyenin memurlara da verilmesini istiyoruz. Gelir vergisi yükü altnda ezilen kamu görevlilerimiz için istediimiz bu hakl talebin, hükümet tarafndan görmezden gelinemeyeceini düünüyoruz. Hükümetten, Ramazan ve Kurban bayramlarnda kamu görevlilerimize biner lira bayram ikramiyesi müjdesini, en ksa sürede duymak istiyoruz.

- kramiyeler hazirann ilk haftasnda ödenecek

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarnda biner lira ikramiye verilecei, Babakan Binali Yldrm tarafndan 30 Nisanda açkland. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu ise ikramiyelerin, hazirann ilk haftasndan itibaren ödeneceini duyurdu.

Dosya bazl olacak ikramiyeler kapsamnda, emeklinin kendisine bin lira, ölüm ayl alan hak sahiplerine aylk hisseleri orannda, i kazas geçirenler ve meslek hastal olanlara ise i göremezlik derecesi orannda ödeme yaplacak.

kramiyeden, Sosyal Güvenlik Kurumundan aylk alan SSK, Ba-Kur, Emekli Sand emeklileri, ehit yakn ve gaziler, vazife ve harp malullüü ayl alan er-erbalar, geçici köy korucular, eref ayl sahipleri, ampiyon sporcular, Kore, Kbrs ve stiklal Sava gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylk balanan siviller ile bu nedenlerle hayatn kaybedenlerin hak sahipleri yararlanacak.

Ana Sayfaya Git