Memurlar SSK’lı eşine kavuşacak!

Memurların SSK’lı ya da kendi işini yapan eşinin bulunduğu şehre tayin hakları var. Son iki yılda 360 gün prim ödenmiş olması ve çalışmanın sürmesi yeterli. İşte detaylar...

Haberler 25.12.2016 - 13:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet memurlar için en büyük problemlerden birisi tayin olduklarnda ailelerinden ayrlyor olmalar. Ancak sistemimizde e durumunda tayin imkn bulunuyor. Sabahtan Faruk Erdemin haberine göre üstelik memurun einin mutlaka memur olmas da gerekmiyor. SSKl (4A) olarak çalan ya da kendi iini yapt için Ba-Kurlu ei olan memurlar elerinin bulunduu ehre tayin isteyebiliyor.

Daha önce son 3 ylda kesintisiz sigortal çalma gerekirken bu art esnetildi. Yeni deiiklie göre artk son iki ylda 360 gün (1 yl) sigorta primi yatrm ve halen çalmakta olmak tayin için yeterli saylyor. Bu sigorta priminin bir ksm SSK bir ksm Ba-Kur da olabiliyor. Bu arada tayin istenen yerde o kurumun bir biriminin olmas gerekiyor. Yine çakl kadro ile çalan memurlarn tayinleri de gerçekleemiyor.

HER KS DE MEMURSA...

Elerin her ikisi de memursa ve ayn kurumda çalyorlarsa çaltklar kurumun hangi yerde daha çok hizmet ihtiyac varsa buraya tayin yaplyor. Kurumlar farkl olduunda ise her iki kurumun koordinasyonu salanyor ve eler buluturuluyor.

SALIKTA STRATEJK PERSONEL DURUMU VAR

E durumundan tayinde baz istisnalar bulunuyor. Bunlardan birisi de salk Bakanlnda. Son yaplan deiiklik ile stratejik personel tanm yeniden yaplarak kapsam geniletildi. Buna göre, doktorlarla birlikte artk uzman hekim, di hekimleri ve eczaclar da e durumundan tayin talebinde bulunamayacak. Dier salk çalanlarnda ise 30 Eylül 2016 tarihli yönetmelie göre elerinin son 4 yl içinde 720 gün (2 yl) sigortal olmas isteniyor.

Ana Sayfaya Git