Memurlara ödül ve ceza

Kamu personel rejiminde 6 ayaklı dönüşüm yapılacak. Memurlara "ödül" ve "performans" sistemi geliyor. Verimli memurun ücreti artıyor. Yetenek ölçümüne göre yer değişimi yapılabilecek.

Haberler 29.09.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yeni Ekonomi Program (YEP) ile beraber kamu personel rejimi hzl, etkili icraat dönemine uyumlu hale gelirken, memura ödül ve performans sistemi hayata geçiriliyor. Dört ayakl deiim paketi kapsamnda, kamu çalanlar için özel sektörde olduu gibi yetenek ölçümü yaplarak verimli memurlar tevik edilecek. Personel sistemi ie balama tarihinden emeklilik sonrasna kadarki süreci kapsayacak insan kaynaklar yönetimi esas alnarak kurulacak. Norm kadro çalmas yaplacak ve derece-kademeye göre belirlenen ücret sistemindeki aksaklklar giderilecek. Üreten, çok çalan memur daha fazla maa alacak.

YETENEK ENVANTER

lk kez Türkiyenin insan kaynaklar, yetenek envanteri çkarlyor. Kamuda yaklak 3 milyon 200 bin personel çalyor. lk admda kamu genelinde bir norm kadro çalmas yaplacak. Bunun ardndan yetenek ölçümü ve performans deerlendirmeleri balayacak. Deerlendirmeler nda yeniden ie yerletirmeler söz konusu olacak. Etkin performans sistemi oluturularak hizmet ve personel ücret ilikisi salkl hale getirilecek. Personelden beklenen tutum, davran, bilgi ve beceri düzeyine göre ölçümler yaplacak. Performans baar puan, hedef, görev, yetkinlik ve vatanda memnuniyeti yüzdelik arlklarna göre belirlenecek. Yeni sistemde verimli çalan memurlar tevik edilerek, ödül verilecek. Personel sistemi ie balama tarihinden emeklilik sonrasna kadarki süreci kapsayacak bir insan kaynaklar yönetimi esas alnarak kurulacak. Kamuda katsay-gösterge, derece- kademe konularnda yaanan tüm sorunlar çözülecek.

Ana Sayfaya Git