Memurların gözü KİK toplantılarında

Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisini ilgilendiren Kurum İdari Kurul toplantılarının bu yılki ilk süreci nisan ayında gerçekleşecek.

Haberler 07.03.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yaklak 3 milyon kamu görevlisini ilgilendiren Kurum dari Kurul (KK) toplantlarnn bu ylki ilk süreci nisan aynda gerçekleecek. Kurum yöneticileri ile sendika temsilcileri arasndaki toplantlarda, i yerindeki çalma koullar bata olmak üzere memurlar ilgilendiren birçok konu görüülecek.

Memur-Sen Genel Bakan Yardmcs ve Enerji Bir-Sen Genel Bakan Hac Bayram Tonbul, KK toplantlarnn kamu ivereni ile kamu çalanlar arasnda sosyal diyalog mekanizmas ilevini gördüünü söyledi.

Bu toplantlarn, toplu sözleme görümeleri ve Kamu Personeli Danma Kurulu (KPDK) kadar önemli olduunu belirten Tonbul, KK toplantlarnn kurumlarda lokal müdahalelerle yerinde çözümler üretme ilevinin bulunduuna dikkati çekti.

Beklentimiz hemfikir olunan maddelerin uygulanmas

KKin geçmi toplantlarnda kamu görevlileri açsndan önemli kazanmlar elde ettiklerini vurgulayan Tonbul, unlar kaydetti:

Toplantlarn gündeminin en az 15 gün önceden belirlenmesi nedeniyle bir süre önce baladmz çalmalar hzlandrdk. Toplantlarda, üyelerimizin çalma koullar ve karlatklar sorunlar çözüme kavuturmaya çalacaz. Bizim kurum yöneticilerinden temel beklentimiz, görüülüp hemfikir olunan gündem maddelerinin bürokratik engeller ve yorum farkllklaryla yavalatlmadan uygulanmas.

Tonbul, Enerji Bir-Senin 2010dan beri enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda genel yetkili sendika unvann aralksz tadn hatrlatarak, geçmi KK toplantlarnda banka promosyonlarnn datlmas, görevde yükselme ve unvan deiiklii snavlarnn açlmas, mühendislere ve vardiyal çalanlara fazla mesai verilmesinin de aralarnda olduu birçok kazanm elde ettiklerini vurgulad.

Hizmet kollarnda yetkili sendika temsilcileri ile kamu kurum yöneticileri arasnda geçen KK toplantlar her kurum için ayr ayr yaplyor. Nisan ve ekim aylarnda olmak üzere ylda iki dönem halinde gerçekletirilen KK toplantlarnda, memurlarn çalma koullar çaltklar kurum baznda ele alnyor.

Ana Sayfaya Git