Memurun gözü 3 Temmuz’da!

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak bu yılın ilk yarısında yüzde 4 zam alan devlet memurları, haziran ayında TÜFE'nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 0,57'den fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak

Haberler 02.07.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet memurlar, sözlemeliler ve memur emeklileri 3 Temmuzda açklanacak haziran ay enflasyon rakamlarn bekliyor.

Türkiye statistik Kurumu (TÜK), haziran ay enflasyon verilerini 3 Temmuzda saat 10.00da duyuracak.

TÜKin açklad enflasyon verilerine göre, memur maalarna baz tekil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) maysta yüzde 1,36 yükselirken, ocak-mays döneminde tüketici fiyatlarnda yüzde 4,57 art meydana geldi. Böylece 5 aylk dönemde, maalara yaplan yüzde 4lük zam oran alrken enflasyon fark verilmesi durumu ortaya çkt.

Toplu sözlemeden kaynakl olarak yln ilk yarsnda yüzde 4lük zam alan devlet memurlar, haziran aynda TÜFEnin sabit kalmas veya aylk enflasyonun yüzde 0,57den fazla dümemesi halinde enflasyon fark alacak.

GÖZLER ENFLASYONDA

Memurlara toplu sözleme gerei, yln ikinci yars için, temmuzda yüzde 4 zam verilecek. Devlet memurlar, sözlemeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zaml maalarn ve enflasyon farkn 15 Temmuzda alacak.

Toplu sözleme gereince, enflasyon fark 6 aylk dilimler halinde hesaplanyor. Geçen yln ikinci 6 aylk döneminde enflasyon yüzde 6,50 seviyesinde gerçekleti. Bu enflasyon oranndan kaynakl olarak ilave yüzde 1,49 artla birlikte kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylk ve ücretlerinde ocak ayndan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,49 art yaplmt.

Öte yandan, SSK ve Ba-Kur emeklileri de maalarn bu yln ilk 6 aylk enflasyonu orannda zaml alacak.

Bu arada, AA Finans Enflasyon Beklenti Anketine katlan ekonomistler, haziran aynda TÜFEnin, yüzde 0,70 artmasn öngörüyor.

Ana Sayfaya Git