Memurun gözü bugün açıklanacak olan Haziran enflasyonunda!

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü bugün açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Yarın açıklanacak veri ile milyonların maaş zammı belirlenecek.

Haberler 03.07.2019 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye statistik Kurumu (TÜK), Haziran ay enflasyon verilerini bugün duyuracak.Haziran ay enflasyonu ile yln ilk 6 aylk enflasyon ortalamas belirlenecek ve milyonlarn maa zamm netlik kazanacak.

LK 5 AYDA YÜZDE 4,99 ARTI MEYDANA GELD

TÜKin açklad enflasyon verilerine göre, memur maalarna baz tekil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Maysta yüzde 0,95 yükselirken, Ocak-Mays döneminde tüketici fiyatlarnda yüzde 4,99 art meydana geldi. Böylece 5 aylk dönemde, maalara yaplan yüzde 4lük zam oran alrken enflasyon fark verilmesi durumu ortaya çkt.

ZAMLI MAALAR VE ENFLASYON FARKI 15 TEMMUZDA ALINACAK

Toplu sözlemeden kaynakl olarak yln ilk yarsnda yüzde 4lük zam alan devlet memurlar, Haziran aynda TÜFEnin sabit kalmas veya aylk enflasyonun yüzde 0,99dan fazla dümemesi halinde enflasyon fark alacak.

Memurlara toplu sözleme gerei, yln ikinci yars için, Temmuzda yüzde 5 zam verilecek. Devlet memurlar, sözlemeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zaml maalarn ve enflasyon farkn 15 Temmuzda alacak.

MEMURLAR OCAKTA YÜZDE 10,73 ZAM ALMITI

Toplu sözleme gereince, enflasyon fark 6 aylk dilimler halinde hesaplanyor. 2018nin ikinci 6 aylk döneminde enflasyon yüzde 10,19 gerçeklemi ve söz konusu dönem için yüzde 6,73 enflasyon fark ortaya çkmt. Böylece memurlar, Ocak aynda toplamda yüzde 10,73 zam almt.

Öte yandan SSK ve Ba-Kur emeklileri de maalarn bu yln ilk 6 aylk enflasyonu orannda zaml alacak. Bu arada, AA Finans Enflasyon Beklenti Anketine katlan ekonomistler, Haziran aynda TÜFEnin, yüzde 0,08 artmasn öngörüyor.

Ana Sayfaya Git