Memurun gözü enflasyonda!

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü bugün açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

Haberler 03.01.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet memurlar, sözlemeliler ve memur emeklileri bugün açklanacak aralk ay enflasyon rakamlarn bekliyor.

Hesaplamalara göre, ocak aynda toplu sözlemeden kaynakl yüzde 4 zam alacak devlet memurlar, TÜFEnin sabit kalmas veya aylk enflasyonun yüzde 0,97den daha fazla dümemesi halinde enflasyon zamm almaya hak kazanacak.

MEMUR ENFLASYONU BEKLYOR

Türkiye statistik Kurumunun açklad enflasyon verilerine göre, memur maalarna baz tekil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasmda yüzde 1,49 yükselirken, temmuz-kasm döneminde tüketici fiyatlarnda yüzde 4,97 art meydana geldi. Böylece 5 aylk dönemde maalara yaplacak yüzde 4lük zam oran alrken, söz konusu art, maalara yüzde 0,97 orannda enflasyon fark verilmesi durumunu ortaya çkard.

Bugün açklanacak aralk ay enflasyon rakamnn eksi yüzde 0,97 veya bu rakamdan daha düük çkmamas halinde, memurlar, sözlemeliler ve memur emeklileri enflasyon fark alacak.

DÜÜK çIKMASI HALNDE

Aralk ay TÜFE sabit kalsa bile ek zammn oran yüzde 0,97 olacak. Devlet memurlar, sözlemeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zaml maalarn ve enflasyon farkn 15 Ocakta alacak. Toplu sözleme gereince, enflasyon fark 6 aylk dilimler halinde hesaplanyor. Memurlar 2017nin ilk 6 ay için yüzde 3 zam, ikinci 6 ay için enflasyon fark dahil yüzde 6,92 zam almt.

Öte yandan, SSK ve Ba-Kur emeklileri ise maalarn geçen yln son 6 aylk enflasyonu orannda zaml alacak.

Ana Sayfaya Git