Mercimek 30 lira!

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeşil mercimek alımlarıyla ilgili olarak, "2018 yılı için yeşil mercimek alım fiyatını ton başına 3 bin TL olarak belirledik. Alım fiyatına ilaveten ton başına prim, mazot, gübre ve sertifikalı tohum desteği olarak verilen toplam 790 TL ile birlikte yeşil mercimek üreticimizin eline ton başına 3 bin 790 TL geçecek" dedi.

Haberler 24.07.2018 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TARIM ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, yeil mercimek almyla ilgili yazl bir açklama yapt. Açklamasnda, Türkiyede yeil mercimek üretiminin bu sene geçen seneye oranla yüzde 27 artarak 38 bin ton olacan tahmin ettiklerini söyleyen Bakan Pakdemirli, Üretimdeki arttan kaynakl ortaya çkabilecek piyasa fiyatlarndaki düüün üreticilerimizi madur etmemesi için TMOnun yeil mercimek alm yapmasna karar verdik. Piyasa düzenleyici kurumumuz olan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüü bu kapsamda 24 Temmuz 2018 Sal gününden itibaren yeil mercimek almna balayacak dedi.

TON BAINA 3 bin 790 TL GEçECEK

Açklamasnda, 2018 yl için yeil mercimek alm fiyatn ton bana 3 bin TL olarak belirledik diyen Bakan Pakdemirli, öyle konutu:

Alm fiyatna ilaveten ton bana prim, mazot, gübre ve sertifikal tohum destei olarak verilen toplam 790 TL ile birlikte yeil mercimek üreticimizin eline ton bana 3 bin 790 TL geçecek. Üreticilerimiz, çiftçi Kayt Sisteminde kaytl olan tüm ürününü Toprak Mahsulleri Ofisine satabilecekler ve ürün bedelleri 10 gün içerisinde üretici hesaplarna aktarlacak. Yeil mercimek üreticilerimiz dhil bütün üreticilerimiz, her zaman Bakanlmzn ba tac olmutur. Bakanlk olarak bu anlamda piyasalar yakndan takip ediyor üreticimizi, tüketicimizi ve sektörümüzü madur edecek bir ortamn olumamas için gerekli tedbirleri alyoruz ve almaya da devam edeceiz. TMO tarafndan yaplacak olan 2018 yl yeil mercimek almlarnn ülkemize ve tüm yeil mercimek üreticilerimize hayrl olmasn dilerim.

Ana Sayfaya Git