Merkez Bankası'nın müdahalesi yetmedi, Dolar rekor kırdı!

Merkez Bankası'nın dövize müdahalesinin dolar üzerindeki etkisi zayıf kalmıştı. Üstüne ABD'nin İran'a yaptırımları onaylaması ve bundan en çok zarar görecek ülkelerden birinin Türkiye olması, doları 5,20 seviyesinin üstüne taşıdı.

Haberler 07.08.2018 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TLde yaanan sert deer kayplarnn ardndan Merkez Bankasndan müdahale geldi. Merkez Bankas, rezerv opsiyonu mekanizmas kapsamnda döviz imkn oran üst snrn yüzde 45ten yüzde 40a düürdü. Söz konusu deiiklik ile yaklak 2,2 milyar dolar tutarnda döviz bankalarn kullanmna geçecek.

ABDDEN GELEN HABER DOLARI YÜKSELTT

Bu müdahalenin TLye etkisi snrl oldu. Ancak ABDden gelen yeni haber, dolar yeni bir rekora tad. Donald Trump, rana yaptrmlar yeniden düzenleyen bir kararname imzalad. Bu karar Türkiyeyi de dorudan ilgilendiriyor. Türkiyenin ran ile 11 milyar dolarlk ticaret hacmi var. Bu gelime sonras dolar/TL 5,20 seviyesini at.

HAREKET SÜREBLR

Stratejist Cüneyt Paksoy Bloomberg HTye kurdaki hareketin devam edebileceini söyledi. Paksoy enflasyondaki yükselme eilimi, risk priminin yükselmesi, 10 yllk tahvilde rekor krlmas, yabanc algsnn negatif seyretmesi, dolar endeksinin seyri dolar üzerinde kriter ama yükselii tetikleyen yegane etki ABD ile olan iletiim dedi.

Ana Sayfaya Git