Mesafeli sigorta sözleşmelerine yeni düzenleme!

Banka ve kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Mesafeli sigorta sözleşmelerine yeni düzenleme geldi. Mesafeli sigorta sözleşmesi akdedecek olanlar, banka veya kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde 3D Secure uygulamasını kullanacak.

Haberler 10.05.2020 - 23:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mesafeli sigorta sözlemesinde yeni dönem. Artk banka veya kredi kartlaryla yaplan tahsilatlarda 3D güvenlik sistemi uygulamas kullanlacak. Banka kart veya kredi kartnn ilk 6 ve son 4 rakam ile sanal pos üzerinden güvenli ödeme yaplabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlnn, Sigortaclk Kapsamnda Deerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yaplan Sigorta Sözlemeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözlemelerine likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmeliki, Resmi Gazetede yaymland.

Deiiklikle, sigortaclk faaliyeti ve bu kapsama girmeyen ilerin snrlarnn tespiti, tüketici lehine yaplan sigorta sözlemeleri ve taraflarn kar karya gelmeden akdettikleri sigorta sözlemelerinin yannda asli ii sigorta aracl olmayan iletmelerin sunduklar mal ve hizmetlerle birlikte salayabilecekleri sigortalara ilikin usul ve esaslar düzenlendi.

POLçE VERME YÜKÜMLÜLÜÜ

Mesafeli akdedilen sözlemelerde Türk Ticaret Kanununun ilgili maddesinde öngörülen poliçe verme yükümlülüü devam edecek. Kanuna uygun olmak kaydyla kalc veri saklaycs (ksa mesaj, elektronik posta, internet, disk, CD, DVD, hafza kart, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi veya e-Devlet üzerinden kurulacak yap ve benzeri her türlü araç veya ortam) araclyla poliçe verilebilecek.

SANAL POS ÜZERNDEN GÜVENL ÖDEME

Mesafeli sigorta sözlemesi akdedecek olanlar, banka veya kredi kartlaryla yaplan tahsilatlarda 3D Secure (internet ortamnda banka kart veya kredi kart ile gerçekletirilen ilemlerde ek güvenlik tedbirlerini getiren, kartl sistem kurulular tarafndan onayl protokol) uygulamasn kullanacak. Taraflarn kar karya gelerek kurduu sözlemelerde banka kart veya kredi kartnn ilk 6 ve son 4 rakam ile sanal pos üzerinden güvenli ödeme yaplabilecek.

MAL VE HZMET SATIIYLA BALANTILI SGORTALAR

Asli ii sigorta aracl olmayan iletmeler, satlan mal veya salanan hizmetle balantl olmak kaydyla maln krlmas, kayb, çalnmas, arzalanmas ve herhangi bir ekilde zarar görmesi, salanan sigorta teminatnn basit ve kolay anlalabilir bir ürün olmas, salanan teminatn sorumluluk sigortas, hayat sigortas veya motorlu tat sigortas olmamas, sigortaya ilikin yllk primin, Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) her yl sonunda bir önceki yln aralk ayna göre deiimi dikkate alnarak artrlmak üzere 3 bin liray geçmemesi, yenilemeler dahil sigorta süresinin 5 yl geçmemesi gibi artlarla sigorta hizmeti sunabilecek.

ELEKTRONK LEM CHAZLARIYLA SGORTA SATII

Sigortaclk ilemlerinin tamamnn veya bir bölümünün gerçekletirilmesine imkan veren kiosk, web sayfas, mobil uygulamalar gibi elektronik ilem cihazlaryla sigorta sat mümkün olacak.

Zorunlu sigortalarla ilgili olarak uzaktan sat cihazlar üzerinden sat yaplmasnda, Bakanlkça belirlenecek esaslar çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii Sigorta Acenteleri cra Komitesi, Devlet Destekli Tarm Sigortalar ile ilgili kiosk uygulamas konusunda Tarm Sigortalar Havuzu yetkili klnacak.

Mobil ve web sayfas uygulamalarnda, ruhsatl sigorta ve emeklilik irketi, ruhsatl sigorta brokeri, levhaya kaytl sigorta acentesi olmayan yetkisiz kii veya kurulularn sayfalarna, ilgili sigorta ve emeklilik irketinin unvan belirtilmeden balant (link) verilemeyecek.

Ana Sayfaya Git