Mesai saatleri değişiyor

Kamuda çalışan milyonlarca memuru ilgilendiren düzenleme yapılıyor. Mesai saatleri değişecek. Yeni düzenlemeye göre memurların çekirdek zamanda kurumun çalışma ortamında bulunmaları zorunlu iken, esnek zaman içerisinde bu zorunluluk kaldırılıyor. Memurlara, günlük çalışma sürelerinin başlangıcını ve bitişini belirlemede serbestlik tanınacak.

Haberler 13.03.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Corona virüsünün bütün dünyay etkilemesinden ve Türkiyede de ilk kez görülmesinden sonra ülkede tedbirler alnmaya devam ediliyor. Memurlar için esnek çalma sistemi gündemde. Hatta konuyla ilgili olarak yönetmelik tasla hazrland. Yeni düzenlemeye göre memurlarn çekirdek zamanda kurumun çalma ortamnda bulunmalar zorunlu iken, esnek zaman içerisinde bu zorunluluk kaldrlyor. Memurlara, günlük çalma sürelerinin balangcn ve bitiini belirlemede serbestlik tannacak. te memurlarn esnek çalma modelinin detaylar...

14 GÜN EVDEN çALIMA

Sabah gazetesinden Faruk Erdemin yazsna göre alnacak tedbirlerden birisi de esnek ya da uzaktan çalma yöntemleri. kanununun 14. maddesinde yaplan deiiklik ile uzaktan çalma yöntemi ile evden çalma sistemi de salanm durumda. Sadece corona virüsü deil dier bulac hastalklarn da yaylmasn önlemek için uzaktan çalma yöntemleri uygulanabilir. Özellikle yurtd temas olan personelin 14 gün raporlu ya da idari izinli saylarak evden çalmas salanabilir.

MEMURLARA çALIMA SAATLERNDE SERBESTLK

Kamuda esnek çalma sistemi ile ilgili yönetmelik tasla hazrland. Zaman diliminin esnek zaman ve çekirdek zaman olarak ikiye ayrld taslakta, memurlarn çekirdek zamanda kurumun çalma ortamnda bulunmalar zorunlu iken, esnek zaman içerisinde bu zorunluluk bulunmuyor.

çekirdek zaman ise, kanuni günlük çalma süresi içerisinde en fazla 5 saat olacak ekilde; esnek zaman ise çalma günü süresi içerisinde çekirdek zaman ve öle dinlenme süresi dnda kalan süreleri kapsayacak ekilde kurumlar tarafndan belirlenecek. Memurlara, günlük çalma sürelerinin balangcn ve bitiini belirlemede serbestlik tannacak.

çLERLE AYNI MKNLAR SALANIYOR...

6715 sayl yasayla yaplan deiiklikte uzaktan çalma öyle tarif ediliyor: Uzaktan çalma; içinin, i görme edimini evinde ya da teknolojik iletiim araçlar ile iyeri dnda yerine getirmesi esasna dayal ve yazl olarak kurulan i ilikisidir. Uzaktan çalmada içiler arasnda farkl ilemler yaplamyor. Yani daha az ücret, ya da sosyal haklar verilemiyor. Emsal içilerle ayn imknlar salanyor.

Ana Sayfaya Git