Mesai ücreti 2.70 olacak

Memurun fazla mesai ücreti gelecek yıl 2,70 liraya çıkacak

Haberler 20.10.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet memurlarnn saat bana fazla mesai ücretleri, yeni ylda 30 kuru artarak 2 lira 70 kurua yükselecek.

2022 yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinden derlenen bilgiye göre, memurlarn saat ba fazla çalma ücreti, yeni ylda yüzde 12,5 artacak. 2 lira 40 kuru olan saat ba fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2022den itibaren 2 lira 70 kuru olarak uygulanacak.

Bakanlklarn özel kalem müdürlüklerinde çalan personele ve makam oförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez tekilatlarnda görevli oförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni ylda 2,54 lira yerine 2,85 lira fazla mesai ücreti ödenecek.

Her makam için aylk toplam 450 saati geçmemek kaydyla kurul bakan (bakanlklar), genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, strateji gelitirme bakan, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydyla Milli Savunma Bakanl, Genelkurmay Bakanl, kuvvet komutanlklar ile Jandarma Genel Komutanl ve Sahil Güvenlik Komutanlndaki daire bakan ve daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükehir ve il belediye bakanlaryla, yanlarnda çalan personel de yine ayda 90 saati geçmemek üzere saat bana 2,85 lira fazla çalma ücreti alacak.

DER FAZLA MESA ÜCRETLER

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüüne ve üniversitelere bal yurtlarda görev yapan personelden gerçekletirdikleri fazla çalma karlnda kendilerine izin verilme imkan bulunmayanlara, ayda 90 saati amamak kaydyla yeni ylda 2,70 lira ek çalma ücreti ödemesi yaplacak.

Mesleki ve teknik eitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokullaryla ilikilendirilen ve teknik ortaöretim kurumlarnda görev yapan Milli Eitim Bakanl idari personeline, yasal çalma saatinin bitiminden sonra fiilen yaptklar fazla mesai için ayda 100 saati geçmemek kaydyla saat bana 6,45 lira ödemede bulunulacak.

YURT ç GÜNDELKLER

Harcrah Kanunu uyarnca verilecek yurt içi gündelik ve tazminat tutarlar da belirlendi. Yeni ylda TBMM Bakan ve Cumhurbakan yardmclarna ödenecek yurt içi gündelik tutar 80,50 liradan 100 liraya çkacak.

Anayasa Mahkemesi Bakan, bakanlar, Genelkurmay Bakan, milletvekilleri, kuvvet komutanlar, Jandarma Genel Komutan, Sahil Güvenlik Komutan, Cumhurbakanl dari ler Bakan, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargtay, Dantay, Uyumazlk Mahkemesi ve Saytay bakanlar, Yargtay Cumhuriyet Basavcs, Dantay Basavcs, Diyanet leri ve Yükseköretim Kurulu bakanlarnn yurt içi gündelii de 73,50 liradan 92 liraya yükselecek.

Yurt içi gündelik tutar, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için 80 liraya çkacak. En alt kademedeki memura ise 62 lira ödenecek.

Ana Sayfaya Git