Meslek hastalıklarına karşı "erken uyarı" sistemi devrede

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının meslek hastalıklarının hızlı teşhisi için hazırladığı ve 1 Temmuz'da uygulamaya giren "İş Yeri Bilgi Yönetim Sistemi", risk haritası doğrultusunda iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı önlem alınmasını sağlıyor

Haberler 18.07.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sal ve Güvenlii Genel Müdürü Orhan Koç Sistemden ilk verileri almaya baladk. Önümüzdeki süreçte bu verileri anlaml hale getirmek için çalmalarmz sürdüreceiz. Hedefimiz, bu çalmalarla meslek hastalklarn önlemek

çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlnn meslek hastalklarnn hzl tehisi için hazrlad ve 1 Temmuzda devreye giren Yeri Bilgi Yönetim Sistemi ile oluturulacak risk haritas sayesinde i kazalar ve meslek hastalklarna kar önlem alnacak.

sal ve güvenlii ile i kazalar ve meslek hastalklarnn önlenmesi konularnda inceleme ve aratrma çalmalarn planlayan ve uygulayan Sal ve Güvenlii Genel Müdürlüü, Yeri Bilgi Yönetim Sistemini hayata geçirdi.

Meslek hastalklar için erken uyar niteliindeki sistemden 1 Temmuz itibaryla veri ak salanmaya baland.

yeri hekimi ve i güvenlii uzmanlarnn, meslek hastalklar ve kazalara ilikin verileri girmeye balad sistem, gelen veriler sayesinde oluturulacak risk haritasyla i kazalar ve meslek hastalklarna kar önlem alnmasn salayacak.

Meslek hastalklar konusuna ayr bir balk açlacak

Sal ve Güvenlii Genel Müdürü Orhan Koç, Yeri Bilgi Yönetim Sistemi ile meslek hastalklar açsndan riskli sektör ve bölgelerin ortaya çkarlacan belirterek, unlar söyledi:

Sistemden ilk verileri almaya baladk. Önümüzdeki süreçte bu verileri anlaml hale getirmek için çalmalarmz sürdüreceiz. Hedefimiz, bu çalmalarla meslek hastalklarn önlemek. Meslek hastalklarnn tehisinde i yeri hekiminin uzmanl çok önemli. Örnek vermek gerekirse; hekimlerimizin birçounun pnömokonyoz (akcierde toz birikmesi sonucu ortaya çkan doku reaksiyonu) olgularnn erken dönemde tespit edilmesini salayacak bir eitiminin olmadn görüyoruz. Biz bu eitimi hekimlerimize veriyoruz.

Koç, gelecek dönemde genel müdürlük olarak düzenleyecekleri tüm seminer ve panellerde meslek hastalklar konusuna ayr bir balk açacaklarn ifade ederek meslek hastalklarnn önüne geçmek için kapsaml bir eylem plan da hazrladklarn bildirdi.

Yeni sistemin ve Meslek Hastalklar Önleme Eylem Plan çalma Grubu Toplantsnda da anlatldn aktaran Koç, ve Meslek Hastalklar Önleme Eylem Plan taslann oluturulmas kapsamnda tüm taraflarn görülerinin alnmas için bu konuda bir çaltay düzenlenmesine karar verildiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git