“Mesleki yeterlilik “ belgesi imkanı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı hizmet veren Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği yapan Ak Partili Diyarbakır Bağlar Belediyesi bir ilke imza atarak çeşitli departmanlarda çalışan personeline mesleki yeterlilik eğitimi vermeye başladı.

Haberler 09.12.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nitelikli igücünün artrlmas, igücü ve istihdam bann güçlendirilmesi ve i kazalarnn en aza indirgenmesi dorultusunda Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlna bal hizmet veren Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ibirlii yapan Balar Belediyesi, kurum bünyesindeki deiik birim ve departmanlarda çalan personeline yönelik mesleki yeterlilik eitimi vermek için çalma balatt.

ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN ETM

Uluslararas mesleki standartlara uygun olarak bakanlk bünyesinde görev yapan Mesleki Yeterlilik Kurumuna bal uzmanlar,belediye bünyesinde uygulamal ve mülakat üsüllerine göre eitim vermeye balad. Program kapsamnda park ve bahçeler, fen ileri, temizlik ve makine ikmal bata olmak üzere sahada çalan personeller belirlenen ölçülere göre çeitli eitim süreçlerinden geçiriliyor.

Eitimleri baaryla tamamlayacak olan belediye personeline Aile, çalma Ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan uluslararas düzeyde geçerlilii olan Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek.

HEM UYGULAMALI,HEM SÖZLÜ ETM

Eitim çalmalar kapsamnda belediye personeli ile bir araya gelen uzman Ömer Reyhanlolu, beraberindeki ekip ile birlikte çeitli konularda eitimler verdi. Reyhanlolu, tüm dünyada ayn standartlarda uygulanan eitim ile çalanlarn bilinçli hale gelmesini amaçladklarn ifade etti.

Bu çalma ile nitelikli igücünün artrlmas, igücü ve istihdam bann güçlendirilmesi ve i kazalarnn en aza indirgenmesini amaçladklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,daha çok sahada çalan personeli kapsayan çalmay önemsediklerini söyledi. Beyolu,Bu eitimleri çalanlarmz ve belediyemiz için önemli bir frsat olarak deerlendirerek Aile,çalma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlmzn desteiyle hayata geçirdik. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git