"Mevcut ALES sonuçları geçerli olacak"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Danıştayın ALES'in geçerlilik süresini 5 yıla çıkaran yönetmelik değişikliğinin yürütmesini durdurma kararı üzerine, adayların mağdur olmamaları için 30 Eylül'de yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) sonuçlarının açıklanacağı güne kadar, mevcut ALES puanlarının geçerli kabul edileceğini bildirdi.

Haberler 22.06.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saraç, sosyal paylam sitesi Twitterdan, 27 Eylül 2017 öncesinde yaplan ALES puanlarnn geçerlilik süresinin 3 yldan 5 yla çkarlmasna ilikin yönetmelik deiikliinin yürütmesinin durdurulmasnn ardndan aldklar karar açklad.

Dantay tarafndan yürütmesi durdurulan yönetmelik dorultusunda, lisansüstü eitim snavlar ile öretim üyesi dndaki öretim eleman kadrolarna bavuran veya bavurmay düünen adaylarn en yakn ALESe girerek süreci devam ettirmelerinin mümkün olmadna dikkati çeken Saraç, unlar kaydetti:

Bu kapsamda doacak maduriyetlerin önlenmesi için hemen harekete geçerek sorunun çözümüne yönelik bir çalma yürüttük. Yapm olduumuz bu çalma neticesinde, 30 Eylül 2018 tarihli ALES sonuçlarnn açklanaca güne kadar yapacaklar bavurularnda, mevcut ALES puanlarnn geçerli kabul edilmesine karar verilmitir.

Ana Sayfaya Git