Mevsimin ilk arpası!

Geçen yıla oranla dönüm başına yüzde 20 artış sağlanan sezonun yeni mahsulün kilogramı 1,320 liradan alıcı buldu.Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önde gelen hububat merkezlerinden Mardin'de arpa hasadına başlandı.

Haberler 14.05.2020 - 23:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinin önde gelen hububat merkezlerinden Mardinde arpa hasadna baland.

Kzltepe ilçesine bal Yüksektepe köyünde mdat Kandemir 70 dönümde 28 ton, Aktulga köyünde Ali Güç de 40 dönümde 13 ton arpa üretti.

Geçen yla oranla dönüm bana yaklak yüzde 20 art salanan arpa, Kzltepe Hububat Ticaret Merkezinde sata sunuldu.

Müzayede kurulmadan, ambar banda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda sosyal mesafe kurallarna uyarak sat yaplan arpann kilogram 1,320 liradan alc buldu.

Hububat ve Ticaret Merkezi Bakan Mehmet erif Öter, üreticilere ilk ürünü getirmeleri ve 14 Mays Dünya çiftçiler Günü dolaysyla altn hediye etti.

Öter, yapt açklamada, Güneydou Anadolu Bölgesinin bereketli topraklarnda ilk arpa hasadnn verimli baladn söyledi.

Devletin açklad fiyatn kilogramnn 1,275 lira olduunu ancak ilk ürün olduu için 1,320 liradan satn gerçekletirildiini kaydeden Öter, bu sene arpann, geçen seneye göre hem verim hem kalite olarak daha yüksek olduunu belirtti.

Bundan sonra gelecek ürünleri daha kaliteli ve verimli beklediklerini vurgulayan Öter, yi bir yl beklentisi içerisindeyiz. Geçen sene 270 civaryd bu sene 400 kilogram vermi. Yani geçen seneye göre yüzde 15-20 art var, ilk ürüne göre. Bundan sonraki ürünlerin daha iyi olacan bekliyoruz. dedi.

Mardin Ovasnn çounluunda buday ekildiini aktaran Öter, tüm ürünlerin habercisi arpann hasadnn ardndan ilk buday hasadna gelecek ay banda balanacan kaydetti.

CORONA VRÜS NEDENYLE MÜZAYEDE OLMAYACAK

Kzltepe ilçesinde kurduklar Ortadounun en büyük hububat merkezinde her yl yaplan müzayedenin bu yl yaplamayacan ifade eden Öter, Ülkemiz, dünyamz koronavirüs salgn yayor. Bizler de devletimizin alm olduu ve yaynlad genelge tedbirleri çerçevesinde bu sene deiiklik getirdik. Her esnaf kendi yazhanesi önünde masasna açacak. Herkes sosyal mesafeyi koruyarak alveri yapacak. Koronavirüs nedeniyle müzayede olmayacak. diye konutu.

çiftçi mdat Kandemir de bu sene ilk arpa biçimini yaptklarn belirterek Verimi gayet güzeldi. Dönümü 400 kilogram verdi. Geçen seneye göre bu sene gayet iyi. ifadelerini kulland.

lk arpay alan esnaf Süleyman Kurtcebe de ilk ürünü almann mutluluunu yaadklarn anlatarak, bereketli bir yl olmasn diledi.

Ana Sayfaya Git