Mevsimlik işçiler fındık yolunda!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelerek Ordu'da konaklama alanlarına yerleşen mevsimlik tarım işçileri, fındık hasadının verimli geçmesini bekliyor.

Haberler 28.07.2021 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fndk hasat döneminin balamasna sayl günler kala kente gelen tarm içileri, Ordu Valilii tarafndan hazrlanan konaklama alanlarnda çadrlarn kurdu. Altnordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki konaklama alanlar, tarm içisi ailelerin çadrlaryla doldu. Tarm içileri, 7 Austosta balayacak fndk hasad sezonunun verimli geçmesini ümit ediyor.

Fndk hasad için anlurfadan Orduya gelen emsettin Tacar, yaklak bir ay fndk hasad için bölgede konaklayacaklarn belirterek, Buraya 7 kii geldik. Yevmiye fiyatlar biraz daha yüksek olursa biz de memnun oluruz. Burada yaklak bir ay kalyoruz, sonrasnda patates hasad için Mersin tarafna gideceiz. Bizim hayat, bu ekilde geçiyor dedi.

EMEMZN KARILIINI ALMAYA GELDK

Ayn ehirden gelen Abdülhakim Baydik ise, bu yl fndk hasadndan umutlu olduklarn kaydederek, Biz 7 kiilik aileyle fndk için geldik. Beklentimiz yevmiyelerin biraz daha fazla olmas. çalp emeimizin karln almaya geldik. Bu sezondan umudumuz var ama belli olmaz, ksmettir. Fndk bizim için çok ey ifade ediyor, biz çalarak geçiniyoruz, buradaki insanlar da fndn satarak geçiniyor diye konutu.

Öte yandan Ordu Valilii tarafndan bu yl fndk yevmiyesi 120 TL olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git