Mevsimlik işçilerin zorlu mesaisi

Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan Hatay'a soğan toplamaya giden işçiler…

Haberler 27.04.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu illerinden Hataya gelen mevsimlik tarm içileri, ramazanda scak altnda ekmeklerini kazanmaya çalyor.

Suriye snrndaki Reyhanl ilçesinin Kuakl ve Bükülmez mahallelerinde çadrlarda kalan, soan ve maydanoz toplayan içiler, sabahn ilk klaryla tarlalarn yolunu tutuyor.

Günün erken saatinde zorlu mesailerine balayan tarm içileri, scak ve bunaltc nem altnda günlük 50-75 lira kazanmak için ter döküyor.

Soan toplayan içilerden Bedir Kutlu, AA muhabirine, ailesinin rzkn kazanmak için anlurfadan Hataya geldiini söyledi.

Ramazanda scakta çalmann çok zor olduunu ifade eden Kutlu, Ramazana denk gelen hasat bizleri zorlasa da ailemizin geçimini salamak için çalmak zorundayz. dedi.

TARIM çLER

çilerden Ferit Sat da anlurfadan 6 kiilik ailesiyle soan hasadna geldiklerini anlatt.

Hem oruç tutup hem de scakta çalmann zorluunu dile getiren Sat, Geçimimizi salamak için ailecek burada aln teri döküyoruz. Bu yl hasadn ramazana denk gelmesi bizleri zorlasa da oruç ibadetimizi yerine getiriyoruz. Burada bizim gibi onlarca aile hem oruçlarn tutuyor hem de çalmalarna devam ediyor. diye konutu.

Diyarbakrdan giden içi Nejat Arl, bir ramazan daha memleketlerinden uzakta geçirmenin burukluunu yaadn söyledi.

Hatayda 7 aydr mevsimlik tarm içisi olarak çaltn dile getiren Arl, sabah ezannda balayan mesailerinin iftar saatine kadar sürdüünü kaydetti.

Diyarbakrdan giden ve maydanoz toplayan Bayram Aydn ise havalarn scak olmas nedeniyle oruç tutarken zorlandklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git