Midyat’a 22 milyonluk geri dönüşüm tesisi yatırımı

Mardin’in Midyat ilçesinde Haşimoğlu ailesi tarafından 22 milyon TL’lik yatırımla 50 dönüm arazi üzerine geri dönüşüm ve atık entegre tesisi yapılması için çalışmalara başlandı. Ağustosta tamamlanması planlanan tesiste yılda 50 bin ton atığın geri dönüşüme kazandırılması ve bertaraf edilmesi planlanıyor.

Haberler 02.01.2018 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyatta 22 milyon TLlik yatrmla 50 dönüm arazi üzerine geri dönüüm ve atk entegre tesisi kurulmas için çalmalara baland. Haimolu ailesi tarafndan Mardin karayolunun 5inci kilometresinde yaplan tesisin Austos ayna kadar tamamlanmasnn planland belirtildi. Tesisin kurucusu Zeki çiçek, tesiste ilk etapta 120 kiiye istihdam salayacaklarn belirterek, hedeflerinin daha sonra bu sayy 400e çkarmak olduunu ifade etti.

GER DÖNÜÜM TESS

Firma olarak iki yl önce geri dönüüm iine girdiklerini ve 70 kiiye istihdam salayan bir tesisle çalmalarna baladklarn anlatan çiçek, ikinci büyük yatrmlarn yapmann gururunu duyduklarn dile getirdi.

Tesisin Türkiyenin en büyük atk entegre tesisi olacan savunan çiçek, Avrupann da ikinci büyük tesisi olacak. 20 dönüm kapal alan olmak üzere 50 dönüm arazi üzerine kuruluyor. Ylda 50 bin ton atn geri dönüümü salanacak. Tesis ekolojik olacak. Yamur sular depolandktan sonra atklarn bertaraf, geri dönüümü ve ykanmas için kullanlacak. Böylelikle sudan tasarruf salanacak. Atk artma tesisi de olacak. Sular tekrar tekrar deerlendireceiz. Botanik bahçe dediimiz bir yerimiz de olacak. Bunun için baz bölgeleri aaçlandrma ile koruma altna aldk. Ayrca atklardan çkabilecek tarihi ya da ilginç objeleri sergileyeceimiz bir müzemiz olacak. Sosyal bir tesis de oluturacaz ve isteyen herkes gelip buradan faydalanabilir dedi.

Ana Sayfaya Git