Millet bahçesine 3 milyar lira bütçe

17 ilde yapılması planlanan 28 millet bahçesi için ayrılan bütçe belli oldu.

Haberler 27.07.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoann 24 Haziran seçimleri öncesinde vaat ettii millet bahçelerine ilikin bütçe belirlendi. 17 ilde yaplmas plananan 28 millet bahçesi için 3 milyar lidann harcanaca öngürüldüü belirtildi. Yetkililer millet bahçelerinde restoran, cafe, tesis tarz binalar ile mangal yaplacak alanlar düünülmediini belirttiler.

Öncelikle 14 stadyum 3 ay içinde millet bahçesine dönütürülmek üzere projelendirilecek. Stadyumdan millet bahçesine dönütürülmesi öngörülen yerler öyle: Adana 5 Ocak Stadyumu, Batman 16 Mays Stad, Diyarbakr Atatürk Stad, Eskiehir Atatürk Stad, Gaziantep Kamil Ocak Stad, Giresun Atatürk Stad, Hatay Antakya Atatürk Stad, Malatya nönü Stad, Mersin Tevvik Srr Gür Stad, Sakarya Atatürk Stad, Samsun 19 Mays Stad, Sivas 4 Eylül Stad, Trabzon Akçaabat Fatih Stad ve Trabzon Avni Aker Stad.

TOK çALIMALARA BALADI

Millet bahçesine dönütürülmek üzere projesine balanmas planlanan yerler ise öyle: stanbul Atatürk Havaliman, stanbul Pendik, stanbul Esenler, Ankara Atatürk Kültür Merkezi, Ankara Gölba, Elaz ve Konya.

Projesi tamamlanp inasna balanmas planlanan yerler ise öyle: stanbul Kayaehir 2, 3 ve 4üncü etaplar, stanbul Valideba, Küçükçekmece, Zeytinburnu Betelsiz, Ayazma ile Diyarbakr Dicle Vadisi. stanbula toplam 11 tane millet bahçesi planlanrken, Ankara ve Diyarbakra da 2er tane bahçe öngörüldü. Taslak, çalmada toplam 28 bahçe için 3 milyar lira harcama yaplmas planlansa da nihai rakamn projelerin kesinlik kazanmasyla ortaya çkmas bekleniyor.

Cumhurbakan Erdoann seçim öncesinde millet bahçeleri müjdesi vermesinin ardndan TOK çalmalara balamt. Erdoann açklamalar dorultusunda TOK, stanbul Bakrköy Baruthane ile Pendiki belirlemiti. Sakarya Atatürk Stadnn yerini daha önce satan TOK, Cumhurbakannn açklamas sonras satt iadamndan buray geri almt. TOKnin planlamalar içinde Elaz Emniyet Müdürlüünün terör saldrs sonras yklan yeri de millet bahçesi olarak yer alyordu. Ancak yeni planlamada stanbulda Bakrköy ile Elazn olmad görüldü.

MANGAL VE BNA YOK

Yetkililer, millet bahçelerinde restoran, cafe, tesis tarz binalar ile mangal yaplacak alanlar düünülmediini belirttiler. çok sayda bitki türünün yer alaca bu bahçelerde yürüyü, kou yollar ile insanlarn ehrin gürültüsünden kurtulabilecei park eklinde dizayn edilmesinin planlandn anlatan yetkililer ancak insanlarn ihtiyaçlar nedeniyle tuvaletler ile büfe tarz küçük ticari alanlarn bulunabileceini söylediler.

Ana Sayfaya Git