Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi...

Kasiyer olarak çalıştığı markette, mesai arkadaşına 'hayvan' diyen kadın işçi, tazminat ödenmeden kapı önüne konuldu. Mahkemenin 'mağdur' dediği kasiyere kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, mesai arkadaşına hakaret eden işçinin, işten çıkarılmasının önünü açtı.

Haberler 28.09.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir zincir market ubesinde kasiyer olarak çalan kadn, hamile olduu için doum izni istedi. Doum izni vermeye yanamayan iveren, iddiaya göre, kadn kasiyeri iten çkard. Mahkemesinin yolunu tutan madur kasiyer, i akdinin feshedildiini, bir yla yakn çalmas olduunu, i akdinin kdem tazminat ödememek için önelsiz olarak kötü niyetli feshedildiini öne sürdü. Mahkemede savunma yapan daval iveren avukat ise davacnn hamile olup olmad ve hamileliinin kaçnc haftasnda olduunun irkete bildirilmediini, davacnn çok kez disiplinsiz davranlar sergilediini, müterilere hakaret ettiini, fiziksel saldrda bulunduunu, bu hususta müteriden gelen e-posta bulunduunu dile getirdi.

TAZMNATSIZ KOVULMA SEBEB

Davac kasiyerin mesai arkadana, hayvan eklinde satamas üzerine i akdinin hakl sebeple feshedildiini öne sürdü. Mahkeme davann ksmen kabulüne hükmetti. Karar daval vekili temyiz etti.

Yargtay 9. Hukuk Dairesi, mesai arkadana hakaret eden içinin iten atlmasnn önünü açan bir karara imza att. Kararda öyle denildi:

Davacnn mesai arkadana hayvan diye bard, olayn polis merkezine intikal ettii ortadadr. Karakolda taraflarn uzlamas ile son bulduu daval iverenin davac içiyi çalma arkadana kar kulland satama niteliindeki ifade sebebiyle iten çkartt, kullanlan sözde satamann unsurlarnn bulunduu daval iverenin fesihte hakl olduu dosyadaki bilgi ve belgelerde sabittir. Ayn zamanda davac içinin daval iyerindeki çalmas mahkemenin de tespit ettii üzere 1 yln altndadr ve davac içinin kdem tazminat talebi bu nedenle de hakl deildir. Davacnn kdem tazminat 1 yllk süreyi doldurmad gerekçesiyle reddedilirken daval iverenin fesihte haksz olduu eklindeki kabulle ihbar tazminatna hükmedilmesi yukardaki açklanan nedenle hataldr. Daval iveren fesihte hakl olduundan ihbar tazminat talebi de reddedilmelidir. Temyiz olunan kararn bozulmasna oybirlii ile hükmedildi.

Ana Sayfaya Git