Milyonlarca emekliye bir müjde daha!

Bankadan daha önce promosyon almış olan 1,5 milyon emekliye fark yolu açıldı. Para şimdi belirlenen taban tutarların altında ise banka aradaki farkı ödeyecek.

Haberler 08.03.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

11.5 milyon emekli, promosyonda muradna erdi. Baz bankalarn emeklilerin maalarn kendi ubelerine tamas için verdii promosyon; kurala baland, yararlanma artlar kolaylatrld, tutar yükseltildi, 16 bankaya yayld. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol imzalayan bankalar, emeklilere, 3 yllk dönem için maaa göre en az 300, 375, 450 lira promosyon ödeyecek. Bunun için de emeklinin sadece kimlik kart ile bavurup 3 yl maam sizden alacam demesi yeterli olacak. Bankalar, bavurusunu yapan emeklilere, TC kimlik numaralarnn son rakamna göre ödeme yapmaya balarken; daha önceden promosyon alm olan emekliler için yeni bir hak daha dodu. SGK, bankalarla yapt yeni protokole fark ödemesi maddesi koydu.

STERSE AYRILABLECEK

Buna göre; emekliye daha önce yaplan ödeme, imdi belirlenen taban tutarlarn altnda ise banka aradaki fark ödeyecek. Örnein; daha önce 3 yllk dönem için 300 lira promosyon alan ancak u an maana göre 450 lira ödeme almas gereken emekliye, banka 150 lira daha verecek. Takvimin haberine göre, protokolle, emekliye bir imkan daha saland. Daha önceden promosyon alm olan emekli, bunun kalan zamana tekabül eden tutarn iade ederek bankasn deitirebilecek. Böylece emekli kim daha yüksek ödeme teklif ediyorsa, o bankaya geçebilecek. Örnein; 3 yllk dönem için A bankasndan 300 lira promosyon alnm, üzerinden 2 yl geçmi ise emekli kalan 1 yla tekabül eden 100 liray iade ederek A bankasndan ayrlabilecek. B bankas daha yüksek ödeme teklif ediyorsa B bankasna geçip oradan ödeme alabilecek. Yani daha önceden promosyon alm emekli, isterse ayn bankadan fark ödemesi alacak isterse de kalan sürenin ödemesini iade edip baka bankaya geçebilecek.

1.5 MLYON EMEKL ALDI

SGK Bakan Mehmet Selim Bal, emeklilere promosyon ödemesinde 3 yl taahhüt dnda bir art olmadn vurgulayarak, u ana kadar 14 banka ve PTT, protokolde artlarn kaldrlmas talebimize olumlu cevap verdiler. 8 bankamz 2.5 milyona yakn bir emeklimizden taahhüt ald. u ana kadar 5 bankamz da yaklak 1.5 milyon emeklimize promosyonunu ödemi durumdalar dedi. Dul ve yetimler için de hak olduunu belirten Mehmet Selim Bal, Emekli maa alan herkes promosyon kapsamna giriyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git