Milyonlarca kadın çalışana müjdeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 'Memur-Sen İstanbul Kadın Buluşması) programında yaptığı konuşmada, kamu çalışanı kadınların çocukları okul çağına gelene kadar yarı zamanlı çalışmasına ilişkin Bakanlar Kurulu'na sunum yaptığını belirterek, “İnşallah çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Haberler 15.04.2018 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl ikincisi düzenlenen Memur- Sen stanbul Kadn Bulumas program çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolunun katlmyla gerçekleti. Programa Bakan Sarerolunun yansra, Memur-Sen stanbul l Bakan Durali Baki, Memur-Sen Kadn Komisyonu Bakan Habibe Öçal ile çok sayda Memur-Sen üyesi ve vatanda katld.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu konumasna, Bu gecikmi bir 8 Mart Dünya Kadnlar Günü bulumas. çalan kadnlar, ülkemizin kalknmasnn, gelimesinin bel kemii konumunda. Bu anlamda kadnlarn sendikalara üye oranlara gitgide artar bir seviyede. Sendikalarn gelecei de kadnlara bal diyerek balad.

Özellikle AK Parti iktidarlar döneminde kamu görevlileriyle ve sendikal hayatla ilgili yaplan mevzuat düzenlemeleri sonrasnda yüzde 70ler seviyesine gelen bir örgütlenme grubu olduunu kaydeden Sarerolu, 666 bin kadn kamu görevlisi u anda sendikal. Bu rakamlarla yönetim kademesindeki rakamlarn örtümediini görüyoruz. Sendikalarn, meslek örgütlerinin yönetim kademesinde kadnlarn daha fazla yer almasnn alternatifi de olmadna inanyorum. nallah hep birlikte kadn yönetici saylarmz da kamu kurum ve kurulularnda arttrmak için çalma içerisindeyiz dedi.

KAMUDA çALIAN KADIN ORANI YÜZDE 40

Bakan Sarerolu, kamuda çalan kadn orannn 2002 yllar banda yüzde 12 seviyesindeyken u anda yüzde 40 seviyesine geldiini belirterek, Göreve geldiimiz zamandan itibaren kamu personel danma kurulumuzu 2 defa topladk. Kamu görevlilerimizle ilgili olarak sürekli çalmalarn yapyorlar. Bu balamda inallah yakn zamanda 4/B statüsünde çalan kardelerimizin izin konusundaki taleplerini yerine getireceiz. Ben imdiden bunun hayrl, uurlu olmasn temin ediyorum ifadelerini kulland.

MEMURLARA DA YARI ZAMANLI çALIMA MKANI GETRECEZ

AK Parti iktidar döneminde i ve aile yaamnn uyumlatrlmas adna hem özel sektörde çalan kadnlarmz hem de kamuda çalan kadnlarmz adna çok önemli düzenlemeler gerçekletirdik diyen Bakan Sarerolu, zin sürelerini arttrdk, süt izni sürelerini arttrdk. Bunun yannda da 2016 ylnda çocuklar okul çana gelene kadar yar zamanl çalma imkanyla ilgili bir düzenleme gerçekletirmitik. Ama kamu çalanlaryla ilgili yönetmelik uygulamaya girmemiti. Geçtiimiz hafta gerçekletirdiimiz Bakanlar Kurulu toplantsnda ben tekrardan bir sunum gerçekletirdim. nallah yakn zamanda çalmalarmz tamamlamay planlyoruz ve bu yönetmelii de çok ksa bir süre içerisinde uygulamaya koyacaz eklinde konutu. Kadn konusunun AK Parti iktidarnn temel politika konularndan biri olduunu kaydeden Sarerolu, Devrim niteliinde düzenlemeler gerçekletirdik. Biz ilk günden itibaren kadn güçlü olursa aile güçlü olur, aile güçlü olursa Türkiye güçlü olur dedik. Her türlü önümüze engel çkardlar. Bir yandan Afrinde operasyon yaptk ki çok yakn bir geçmite 15 Temmuz gibi çok ar bir darbe giriimiyle kar karya kaldk. O gün milletimizin yazd kahramanlk destan sayesinde bugün sizlerle bu çat altndayz dedi.

Ana Sayfaya Git