Milyonlarca kişi değiştirecek

Türksat’ın tüm kanallarda MPEG-4 HD formatında yüksek çözünürlüklü yayına geçme kararıyla birlikte eski tip SD uydu alıcılarının yenilenmesi gerekecek. Türkiye'deki uydu alıcılarının yüzde 40'ı HD formatla birlikte atıl duruma düşecek.

Haberler 18.02.2018 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türksat uydusunda yayn yapan tüm SD televizyon kanallar Türksatn hayata geçirdii MPEG-4 HD formatnda yüksek çözünürlüklü yayn teknolojisiyle birlikte yakn zamanda HD yaynlara balayacak. TV yaynlarndaki HD dönüümle birlikte halkn maduriyet yaamadan en doru uydu alcsn tercih etmesini amaçlayan Telekomünikasyon Uydu ve Yaynclk nsanlar Dernei (TUYAD), SD uydu alclarnn HD uydu alclaryla deitirilmesi için kamuoyunu uyard.

TÜRKSAT BÜYÜK ÖZVER GÖSTERD

Türksat uydusu üzerinde yayn yapan tüm SD TV yaynlarnn HD yayna balamasn destekleyen TUYAD, Türkiyede faal kullanmda olan uydu alclarnn yüzde 40nn sadece SD yaynlar destekleyen standart uydu alclar olduunu belirtti. TV yaynlarndaki HD dönüüme üye irketleri ile birlikte hazr olduklarna dikkat çeken TUYAD Yönetim Kurulu Bakan Hayrettin Özaydn, Türksatn büyük özveri göstererek SD yayn maliyetinden daha ucuza MPEG-4 HD yayn hizmeti sunmasn sektör temsilcileri olarak takdir ettiklerini belirtti.

SD ALICISINI GETRENE NDRM

TUYAD üyesi uydu alcs üreticisi irketlerin desteiyle balatlan kampanya kapsamnda eski SD uydu alcsn geri getiren herkes yeni HD uydu alclarna yüzde 20 indirimle sahip olacak. Bu kampanya sayesinde yakn zamanda yayna balayacak tüm HD yaynlarn herkes tarafndan izlenebilmesi ve Türksat Kanal Güncelleme Sistemini destekleyen yeni cihazlarla maduriyet yaanmamas amaçlanyor.

YAYINLAR ARTIK DAHA KALTEL

TUYAD Yönetim Kurulu Bakan Hayrettin Özaydn, Türksatn yeni MPEG-4 formatl HD yayn teknolojisiyle ülkemiz yeni bir dönüümü yaayacak ve yakn zamanda standart çözünürlüklü yayn yapan tüm SD kanallar HD yayn yapmaya balayacak. Biz de üye firmalarmzla birlikte vatandalarmz bilinçlendirerek HD yaynlarn herkes tarafndan izlenebilmesi için yüzde 20 indirimle desteimizi ortaya koyduk eklinde konutu.

10 MLYON TV YENLENECEK

Türkiyede HD yaynlara hazr olmayan yaklak 10 milyon televizyon ve 8 milyon uydu alcs olduunu söyleyen Hayrettin Özaydn, Biz TUYAD olarak sektörün bu deiime hazr olduunu belirtiyoruz. TV yaynlarndaki HD dönüümün 2,7 milyar dolarlk bir hacim oluturacan öngörüyoruz. Dolaysyla 2018 sektörün hareketli olaca bir yl olacak. Ayrca çok önemsediimiz bir konu daha var. Eski uydu alclarnn geri toplanmas konusunda ELDAY derneiyle önemli bir i birliine imza atacaz. Böylece sektörümüzün de hassasiyet gösterdii Atk Elektrikli ve Elektronik Eyalarn Kontrolü Yönetmelii (AEEE) kapsamnda eski SD uydu alclar ayrtrlarak geri dönüüme kazandrlacak. Bu deiim ve dönüüm kapsamnda SD cihazlarn sat duracak ve son tüketicinin de HD kaliteyi destekleyen cihazlar satn almas tevik edilecek dedi.

Ana Sayfaya Git