Mızraklı göletleri inceledi

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çınar ilçesinde yapılan tarımsal sulama ile hayvan içme suyu göletlerini yerinde inceleyerek teknik personellerden bilgi alıp çiftçilerle bir araya geldi.

Haberler 20.05.2019 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, Muhtarlk leri Daire Bakanl tarafndan çnar ilçesi Halkapnar, Karaçbelik ve Bayrkonak mahallelerinde yerel üreticiyi desteklemek amacyla yaplan tarmsal sulama ve hayvan içme suyu göletlerini yerinde inceledi. Halkapnar mahallesinde hayvan içme suyu için ina edilen gölet ile ilgili teknik personellerden bilgi alan Mzrakl, gölette teknik ve fiziki eksikliklerin giderilmesi için çalmalara hz verilmesini istedi. Lavralarn popülasyonunun önüne geçmek için gölete balk braklmas gerektiini belirten Mzrakl, ayrca gölet içinde yeeren yosunlardan da gübre üretimi yaplabileceini ifade etti.

GÖLETLER NCELED

Halkapnar Mahallesindeki gölet incelemesinden sonra Karaçbelik Mahallesine geçen Mzrakl, burada üretici çiftçilerle bir araya gelip, tarm alanlar ve üretilen tarmsal ürünlerle ilgili fikir al veriinde bulundu. Karaçbelik Mahallesinde yer alan tarmsal sulama göletinin kapasitesi ve sulama ile elde edilen çeltik miktarn örenen Mzrakl, üretimin aksamadan devam etmesi için üzerlerine düen sorumluluklar yerine getireceklerini belirtti.

Son olarak Bayrkonak tarmsal sulama göletinde incelemelerde bulunan Mzrakl, üreticilerin ve teknik personelin tespit ettii eksiklikleri dinledi. Tespit edilen eksikliklerin bir an önce giderilmesi için çalacaklarn ifade eden Mzrakl, mahallede ikamet eden vatandalarn sorunlarn dinleyerek, çocuklarla yakndan ilgilendi.

Ana Sayfaya Git