MNG Kargo satılıyor mu? Flaş iddia taraflarca doğrulandı

MNG Kargo'nun satıldığı ve anlaşmanın da sağlanmak üzere olduğu açıklandı.

Haberler 06.05.2017 - 15:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MNG Kargo satlyor. Türkiyenin en ünlü kargo irketlerinden olan MNG Kargonun sat sürecine geçtii yönündeki iddialar doruland. Bilindii üzere satlmak üzere olan MNG Kargonun 814 ubesi bulunmakta. Satn almak için masada olan alc tarafta ise, giriim sermayesi irketi Turkven ve iadam Haydar Sancak yer alyor. Konu ile alakal yaplan açklama da anlamann salanmak üzere olduu beliritldi.

Edinilen bilgilere göre, 2003 ylnda MNG Holdingin itiraki olarak kurulan MNG Kargo için taraflar ilk olarak üç ay kadar önce masaya oturdu. Ancak kurlardaki art bu görüme sürecini kesintiye uratt. Taraflar ikinci kez 10 gün kadar önce yeniden görümelere balad. Son günlerde kurlardaki geveme ile birlikte sat görümeleri de ivme kazand.

MNG Holding bünyesinde bulunan itirak irketlerinden biri olan MNG Kargo, 2003 ylnda kurulmutu. irketin satn alnmas için yaklak 3 ay kadar önce masaya oturan taraflar döviz kurundaki dalgalanmalar sebebiyle bu konuyu askya aldlar. 10 gün kadar önce yeniden görüen taraflar döviz kurunda görülen gevemeden dolay sat görümelerine hz kazandrd. Taraflarn sözleme aamasna yaklat ve yaknda imza atacaklar söyleniyor. MGN Kargonun sat için anlalan tutarn 248 milyon dolar olduu da söylendi. Bu satn MNG Kargonun hava tamacl biriminin dahil olmad söylendi. Taraflarn MNG Kargonun sat ile ilgili imzalar içinde bulunduumuz mays ay içinde ataca da alnan bilgiler arasnda yer alyor.

Yurtiçi Kargo, Aras Kargo gibi rakipleri ile yararak 15 yldr sektörün içinde yer edinen MNG Kargo, Türkiye genelinde 815 ubeye sahip. Ayrca irket bünyesinde yer alan 2.600 araç ile günlük olarak 600 bin adrese kargo teslimat yapan irketin çalan saysnn 9 bin olduu biliniyor.

Ana Sayfaya Git