Mobilya'da KDV düşürüldü

Mobilya sektöründe bir kez daha KDV indirimine gidildi. KDV yüzde18'den yüzde 8 düşürüldü.

Haberler 03.01.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Kamu bankalarmzda esnaf kredileriyle tarmsal kredi faizleri, artk yeni yl itibariyle yllk yüzde 12den yüzde 9a dütü dedi. Albayrak ayrca, mobilya sektörüne bir müjdesi olduunu belirterek, Bugün ben buradan mobilyaclk sektörü için de güzel bir haber olan mobilyadaki KDVyi yüzden 18den yüzde 8e düürdüümüzün haberini paylamak istiyorum ifadelerini kulland.

çanakkale Ticaret ve Sanayi Odas (çTSO) Konferans Salonunda, Türkiye çin Deiim Balyor program kapsamnda çanakkale Dünyas Bulumas toplants düzenlendi. Toplantya, çanakkale Valisi Orhan Tavl, Vakfbank Genel Müdürü Abi Serdar Üstünsalih, Halk Bankas Genel Müdürü Osman Arslan, Ziraat Bankas Genel Müdürü Hüseyin Aydn, Gelir daresi Bakan Bekir Bayrakdar, çTSO Bakan Selçuk Semizolu, Ak Parti çanakkale l Bakan Naim Makas, banka müdürleri ve i insanlar katld.

BAKAN AçIKLADI

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, burada yapt konumada, Kamu bankalarmzda esnaf kredileriyle tarmsal kredi faizleri, artk yeni yl itibariyle yllk yüzde 12den yüzde 9a dütü. Bu u demek, halihazrda tarmsal kredilerdeki yüzde 25 ila yüzde 100 oranndaki hazinemiz tarafndan faiz sübvansiyonu uygulandndan dolay bu oran ortalama yüzde 5in altna düecei, yüzde 6- 7ler deil, artk yüzde 5, yüzde 4,5, yüzde 0a kadar inecei bir noktada ve özellikle tarmsal kredilerde yüzde 6lk faizin de yüzde 0 ile 4,5 aralna gerileyeceini buradan müjdelemek istiyorum. çanakkalede tarm ve sanayi yannda önemli oranda da mobilyaclk sektörü de var. Mobilya sektörünün ciddi oranda bir mobilyada KDVyi yüzde 18e indirelim eklinde bir talebi olmutu. Bugün ben buradan mobilyaclk sektörü için de güzel bir haber olan mobilyadaki KDVyi yüzden 18den yüzde 8e düürdüümüzün haberini paylamak istiyorum. Kayseride de söyledim. hracatta da ayn ekilde art yakalamamz lazm. Hem iç piyasaya bu maliyetler yansyacak, hem de inallah ihracatta da bu maliyetler üretime de istihdama da yansyacak. nallah bu güzel admnda mobilyac sektörümüze hayrl olmasn temenni ediyorum.

KARAR RESM GAZETEDE

Cumhurbakan kararyla mobilya ile yumurta ve balklarn toptan satna ilikin katma deer vergisi (KDV) oranlar yeniden belirlendi. Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Deer Vergisi Oranlarnn Tespitine likin Kararda Deiiklik Yaplmasna Dair Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetenin mükerrer saysnda yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, tavuk yumurtasnn toptan tesliminde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oran yüzde 1e indirildi.

Toptanc halleri ve su ürünlerinin toptan sat yerlerinde faaliyette bulunanlara yaplan balk teslimleri ile bu mallarn gerçek usule tabi KDV mükelleflerine tesliminde uygulanan KDV oran da yüzde 8den yüzde 1e düürüldü.

Kararla, çeitli mobilya ürünlerinde uygulanan KDV oran ise yüzde 8 oldu. Daha önce söz konusu oran yüzde 18 olarak uygulanyordu.

Ana Sayfaya Git